Volt akinél bekapcsolt a legzesfigyelo? És valószínű nem azért mert lemászott róla.
Nálunk úgy volt hogy a figyelő hangjára kelt, mert elkezdett sírni tőle.. meg egyszer volt hogy mozgolodott amikor hozzanyultam és akkor is riasztott.
nektek milyen van?
Mi az hogy nem érzékel? Nem ez a dolga?
"Mi az hogy nem érzékel? Nem ez a dolga?"
Nos, meglepő lesz, de ez egy gép, ami épp úgy, mint az emberek, nem mindig működik tökéletesen.
Érdemes youtube-on körbenézni valamelyik bababolt csinált egyszer egy mentőtiszttel egy videót a légzésfigyelőkről és a "téves riasztásokról".
Nálunk még nem riasztott, csak egyszer, amikor kivettem a babát és elfelejtettem kikapcsolni. Remélem ez így is marad. :)
De, az a dolga. Majd jól lecseszem, hogy nem végzi rendesen 😂
Egy cc. 10 cm vastag matracnál már sajnos megesik. Nálunk az jelentette a megoldást, hogy betettük a másik érzékelőt is, és az ágyrácsra tettünk be laminált padló lapot. Arra került rá a két érzékelő, majd a matrac. Azóta nem volt fals riasztás. Babysense pro2-t használunk. De a vékony farostlemezes megoldást írja a használati útmutató is.
Egyébként az én kislányomat nem zavarja a riasztás sem, nagyon békésen alszik tovább. Olyan is volt, hogy épp hallottam a szuszogását, mégis riasztott az a fos, egy éjszaka többször is. Kikapcsoltam aznap éjjelre, és másnap olvastam a manuálban a jó tanácsot.
Hogyha technikai probléma van, mint pl. az 5-ösnél, akkor akár többször egy nap bejelez és nyilván fals jelzést adhat.
De alapvetően attól, hogy egyszer bejelez a baba alvásánál, ő pedig megriad rá esetleg és nagy kerek szemekkel néz rád, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy falsot jelzett. Ez az, ami sosem fog kiderülni, mert lehet megriadt a jelzésre a baba és hirtelen vett is levegőt/felsírt.
Szóval azt kellene elkülöníteni, hogy a gyakori riasztás technikai jellegű-e vagy a babával van gond. Az azért józan paraszti ésszel is belátható, hogy napi 15-ször nem valószínű, hogy a baba légzéskimaradását jelzi. :)
Lehet, hogy kicsi a szenzor és legurul róla a gyerek, lehet hogy túl vastag a matrac, hogy nem jó a szenzor alátámasztása, stb. Ki kell nyomozni mi a gond. :) Érdemes azzal kezdeni, hogy kézzel kipróbálod, hogy érzékeli-e a mozgást (a baba légzési ritmusában rátenni a kezed a matracra, majd levenni), aztán felemelni és nem hozzáérni. Ha akkor rendesen bejelez, akkor elvileg a működése rendben. Kipróbálhatod ezt kicsit arrébb is, így nagyjából le lehet határolni azt is, hogy hol van az a hely, amit a szenzor már nem érzékel, vagyis ha elmocorog róla odáig a gyerkőc, akkor riasztani fog.
Köszönöm
Igen azért kérdeztem hogyha rossz lenne többször jelezné e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!