Másfél éveseteknek milyen a szókincse?
Kislányom szókincse az alábbi:
Nem, papa, anya, tata, mama, nono (ez ő maga), makk, torta.
Ennyi. A "nem" megy a legjobban ezek közül. :-)
A nagy tisztán beszélt és 150-200 szavas szókincse volt, de ez csak azok a szavak amiket teljesen tisztán mondott és érthető volt. De ő 19 hónaposan már mondatokban beszélt és verset mondott.
A kicsinek meg szinte 0 volt. Ő most 2 évesen kezdett el beszélni, de most szépen mond már szavakat, mondatokban még most sem beszél és verset sem mond.
Szia! Kislányom van, kb 20-30 szót teljesen tisztán mond,és van kb 30 aminek csak az elejét vagy nem teljesen tiszta. Furi,mert a palacsintát totál szépen,érthetően mondja és egyszerűbb,rövidebb szavaknak csak az elejét.
A hinta-palinta kezdetű dalocskát is egész érthetően elénekli már, annyira cuki.
Kislányom érthetően,mondatokba formáltan beszél.Nem tudom hány szót ismerhet,ezt már nem tudnám megszámolni.
Érdekesség képpen megjegyzem egy szót sokáig nem értettem mikor kisebb volt.Ez volt az agata.Kellett egy pár nap mire rájöttem,hogy az a halacska.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!