Anyukák, igaz, h gyes mellett el lehet menni 8órában dolgozni?
Szia!
Elvileg akkor is jár a gyes, ha teljes munkaidöben dolgozol, és a járulékokat is úgy fizetik utánad, mint más dolgozó után!
De viszont volt valami variálás , hogy csak abban az esteben, ha a gyerek elmúlt 1 éves, ebben nem vagyok biztos,mert ha még nincs 1 éves de Te már dolgozol akkor le kell mondani a gyesröl, viszont GYES-t csak 1 éves kortól kapsz, természetesen teljes munjaidös állás mellett, a gyerek 3 éves koráig!
volt valami szvazás is, hogy munka mellett nem jár a GYes , de hogy életbe is lépett-e már ez a határozás, azt nem tudom!
Ha igen akkor ez év januárjától vált esedékessé!
Nézz utána forumokon, még én is keresgélek, tesómnak is aktuális a téma!
Igaza lehet az elöttem válaszolónak, akkor én keverem hogy nem ez év , hanem jövö év januárjától lép életbe!
Passzolok, tényleg fogalmam sincs, de nagy kicseszés lenne az biztos!
Ez mindig is így volt!
Panaszkodnak, hogy senki nem szül, de arra nem gondolnak, hogy azt a gyereket fel is kell nevelni!
Elvették a szocpolt is, pont azoktól akiknek szügsége lett volna rá, most variálnak a munkaidövel, persze mert részmunkaidöben JÓval kevesebb a járulék!
A munkáltatónak is jobb ha csak 4órás,kész röhej
Az volt a hülyeség, hogy bevezették a gyes melletti 8 órai munkát!
A gyes annak jár, aki gyereket nevel főállásban, nem annak, aki dolgozik. Gondoljátok végig sehol nem kapsz két ellátást egyszerre!!!!
A főállású anya is 4 órát dolgozhat, pedig annak már nem 3 év alattiak a gyerekei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!