Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miből áll egy újszülött...

Miből áll egy újszülött "otthoni patikája"?

Figyelt kérdés
Milyen gyógyszereket érdemes otthonra beszerezni? Az is érdekel hogy az orvos miket fog esetleg felírni (kúp vagy ilyesmi)
2022. aug. 21. 09:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%

Google első találat :

[link]

2022. aug. 21. 09:04
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem fog már felírni,max fürdetőt meg popsikrémet.Ja de K vitamint azt igen.A köldököt most épp nem kell kezelni,a germicid C kúpot nem írhatják már fel,mert van benne nyugtó szer is.Szájpenészre sem adnak már bóraxot,de nálunk pl az élő S fordult,pedig 5 gyerek van.Köldökére amúgy vigyél haza octeniseptet,legyen orrszivod,és én az első hónapokban olajos fürdetőt használtam.Ezen kívül újszülöttnek nem kell semmi,ha lázas lesz kórházba kell vinni.3 hónapos kortól lehet adni nurofenn kúpot,vagy szirupot.
2022. aug. 21. 09:37
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Meg a D vitamint elfelejtettem,de azt se írják már fel,venni kell valamilyen D vitamin cseppet,pl vigantol,eurovit D ,vagy bármilyen D vitamin,ami folyékony formában van,abból kell majd napi 1 csepp.A puffadást való csoda cseppeket mint espumisan,biogaia,infacol azért nem írtam,mert van 1000féle,de tapasztalatom alapján nem érnek semmit sem.Ha fáj a pici akkor csak az idő segíthet.
2022. aug. 21. 09:43
 4/13 anonim ***** válasza:
*poci
2022. aug. 21. 09:43
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az elöttem szóló írja. K es D vitamin. Mi erre kaptunk receptet. (Ahogy fájdalomcsillapító kúpra is, de azt csak 2 hónaposan. Nem használtuk) Orrszívó, és kb ennyi.

Egy csecsemőnek ha baja van, nem otthon kell kezelgetni, hanem kb egyből dokihoz vinni. Ő meg majd adja a megfelelő utasítást.

Előre semmit nem kell megvenni.

2022. aug. 21. 09:48
 6/13 anonim ***** válasza:
88%

K és D vitamin. Illetve lazcsillapító kúp volt nálunk. Más nem. De nem is volt nekünk szükség semmire.

Octenisteppel ápoltuk a köldökcsonkot.

2022. aug. 21. 10:08
 7/13 anonim ***** válasza:
71%
Nem gyógyszer de legyen elsősegélydoboz. Mi az első körömvágásnál sikeresen megcsíptük a gyerek ujja végét a csipessze 🙈 úgy vérzett mintha leszúrtam volna. Nem volt nálunk normális elsősegélykészlet, csoda hogy túlélte eddig a gyerekkorát.
2022. aug. 21. 10:46
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget!

A D-vitamint mennyi idős korában kell elkezdeni?

2022. aug. 21. 11:18
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
2 hetesen
2022. aug. 21. 11:26
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
El fogja mondani a védőnő,de igen 2 hetes kortól minden nap 1 csepp,plussz K vitamint 2 hetesen, onnantól pedig minden hófordulón,havonta 1x,addig,míg egy teljes adagot meg nem eszik rendes ételből.Abteljes adag az kb egy bébiételes üvegnyi.
2022. aug. 21. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!