Újszülött baba nem vesz levegőt ha nagyon sír, mikorra növi ki?
Affektív apnoe
Ne aggódd túl egyenlőre
Megjártuk az utat mi is bár nekünk a probléma halmozódott azzal, hogy inger nélkül is (akár játék közben, minden féle sírás nélkül) elájult, nem vett levegőt
Viszont alapesetben az affektív apnoe nem veszélyes, a gyereket NEM KELL KEZELNI. Neked, mint szülőnek kell jól reagálnod
Tudom, ez nem megnyugtató, nem is annak szánom, de lesz ez rosszabb is
Mikor földhözverős hiszti közben úgy belelovalja magát, hogy elájul
De kinövi
Hidd el
3éves kor körül általában nyoma sincs (bár nekünk az orvos a hangulathoz kötött légzéskimaradásra legkésőbb 6 éves kort mondott)
Mégegyszer írom, egyenlőre felesleges aggódnod
Viszont, ha a légzés kimaradás mellé erős feszülés, remegés, rángás társul valóban érdemes felkeresni egy neurologust
Semmi baja sincs, sírási apnoé.
Az enyém a gyerekorvosnál is produkálta az egyik oltás után. Megnyugtatott az orvos, előfordul. Most már 8 hónapos, ahogy telt az idő, egyre ritkult az előfordulása. Úgy kb. fél éves korában volt utoljára. És remélem, ezzel meg is szűnt. De elkiabálni nem akarom.
Egy dolgot tudsz csinálni, amit nekem javasoltak, hogy ha ilyen van, vidd nyitott ablak mellé gyorsan, hogy az első levegővétellel rögtön friss, dús oxigénhez jusson. Nagyon ijesztő, de szerencsére komoly gondot nem okoz. Kitartás.
8-as vagyok. Tudom, miről beszélsz. Az egész feje lilultaz én a babámnak is. Súlyos másodpercek ezek. Azt érzed közben, hogy megáll az idő. Én minden ilyen etap után még 10 percig remegtem a félelemtől, stressztől, idegességtől.
Rengeteget olvastam utána, és mindenütt azt írták, hogy nem lesz tőle baj,ettől függetlenül nagyon nehéz volt minden egyes alkalommal megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!