Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött baba nem vesz...

Újszülött baba nem vesz levegőt ha nagyon sír, mikorra növi ki?

Figyelt kérdés
Sajnos a pici babám mióta megszületett ilyen. Ha nagyon belelendül a sírásba akkor megmerevedik és nem vesz levegőt. Van h egy csomót kell fújni a levegőt a kis arcába h újra levegőt vegyen, van már h kezd kékülni a kis szája. Nagyon íjesztő és sokszor tényleg alig reagál a fújásra. Gyermekorvos is csak azt mondta h majd kinövi. Hát köszi, de mégis mikor és milyen praktika van még a levegő fújáson kívül amire gyorsabban reagál, mert rettenetesen ijesztő. 2 hetes jelenleg a baba
2022. júl. 20. 19:03
 1/10 anonim ***** válasza:
43%
kis vízzel fröcskölés, hirtelen hangosabb "zaj", a pofozgatást is hallottam, de fene se tudja, inkább próbálnám az előbbieket... de ha nincs kèznél víz, a kiabálásomra meg nem reagál... 🤷
2022. júl. 20. 19:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
egyébként nem hagynám ennyiben, neurológiára vagy valahová kérnék időpontot
2022. júl. 20. 19:06
 3/10 A kérdező kommentje:
Már amikor megszületett a kórházban is bemutatta ezt a képességét és ott is azt mondta a gyerekorvos is és a csecsemősök is h majd kinövi nem kell addódni
2022. júl. 20. 19:09
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
Ugye légzésfigyelőtök van? Ha nincs, azonnal szereznék egyet. Nehogy hangtalanul, sírás nélkül, alváskor is megtörténjen ez vele.
2022. júl. 20. 19:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Affektív apnoe

Ne aggódd túl egyenlőre

Megjártuk az utat mi is bár nekünk a probléma halmozódott azzal, hogy inger nélkül is (akár játék közben, minden féle sírás nélkül) elájult, nem vett levegőt

Viszont alapesetben az affektív apnoe nem veszélyes, a gyereket NEM KELL KEZELNI. Neked, mint szülőnek kell jól reagálnod

Tudom, ez nem megnyugtató, nem is annak szánom, de lesz ez rosszabb is

Mikor földhözverős hiszti közben úgy belelovalja magát, hogy elájul

De kinövi

Hidd el

3éves kor körül általában nyoma sincs (bár nekünk az orvos a hangulathoz kötött légzéskimaradásra legkésőbb 6 éves kort mondott)

Mégegyszer írom, egyenlőre felesleges aggódnod

Viszont, ha a légzés kimaradás mellé erős feszülés, remegés, rángás társul valóban érdemes felkeresni egy neurologust

2022. júl. 20. 19:54
 6/10 anonim ***** válasza:
50%
Csipkedd meg a tarkóját.
2022. júl. 20. 19:54
 7/10 anonim ***** válasza:
91%
Mi mikor a két hónapos oltason voltunk akkor mondta a dokineni mikor a fiam vörös fejjel uvoltott szegény a szuri után hogy "ne felejts el levegőt venni", szerencsére ő vett de mondta hogy sok baba annyira lesokkolodik az otlastol hogy elfelejtik de kinovik. Hétfőn megyünk újra remelem most sem lesz másként, már igy is tiszta ideg vagyok hogy megint végig kell élnem hogy fáj neki😔
2022. júl. 20. 20:04
 8/10 anonim ***** válasza:

Semmi baja sincs, sírási apnoé.

Az enyém a gyerekorvosnál is produkálta az egyik oltás után. Megnyugtatott az orvos, előfordul. Most már 8 hónapos, ahogy telt az idő, egyre ritkult az előfordulása. Úgy kb. fél éves korában volt utoljára. És remélem, ezzel meg is szűnt. De elkiabálni nem akarom.

Egy dolgot tudsz csinálni, amit nekem javasoltak, hogy ha ilyen van, vidd nyitott ablak mellé gyorsan, hogy az első levegővétellel rögtön friss, dús oxigénhez jusson. Nagyon ijesztő, de szerencsére komoly gondot nem okoz. Kitartás.

2022. júl. 20. 21:01
 9/10 A kérdező kommentje:
De annyira ijesztő h konkrétan nem vesz levegőt és már lilul a kis szája :( értem én hogy kinövi de nem halhat bele? Vagy az oxigén kimaradástól nem károsul a kis agya? Annyira féltem :(
2022. júl. 20. 21:06
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok. Tudom, miről beszélsz. Az egész feje lilultaz én a babámnak is. Súlyos másodpercek ezek. Azt érzed közben, hogy megáll az idő. Én minden ilyen etap után még 10 percig remegtem a félelemtől, stressztől, idegességtől.

Rengeteget olvastam utána, és mindenütt azt írták, hogy nem lesz tőle baj,ettől függetlenül nagyon nehéz volt minden egyes alkalommal megélni.

2022. júl. 20. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!