Zöldségekkel kapcsolatban lenne néhány kérdésem?
Pl. mi az a pasztinák? A védőnő szerint adhatok neki abból készült főzeléket. Megnéztem a neten a képét, ez a fehérrépa, nem? Abból főzelék? Megeszik azt a babák? Én nem szeretem, még a levesből is kihagyom.
Spárgát hogy kell elkészíteni a babának? Sosem főztem még, még magamnak sem, de a védőnő azt mondta, hogy azt nagyon szeretik a babák.
Tesztek valamit a főzelékbe? Tudom, hogy sót nem szabad, de így olyan pocsékok ezek. Vettem pl. cukkinifőzeléket, hát valami borzalom, nem is ette a kislányom. Állítólag szabad beletenni kaprot, metélőhagymát, petrezselymet, zellert. Használtok ilyeneket? Úgy megeszi a baba?
A pasztinák a fehérrépához nagyon hasonló igazán rostos zöldség igy nem ajánlott .
spárga: azt meg én nem szeretem de meg lehet párolni egy kis tejszines szósszal leöntve husival.
kaprot, zellert, és a többi zöldfüszert 7-8 hós korban lehet a főzelékhez adni.
nagyon finom a sárgarépa sütötökkel
ugyanez almával, a bébi vadas ami a húslevesből kivett husi és zöldség letrumixolva és még millió.
az viszont tény hogy a sok vizet tartalmazó zöldségek mint a cukkini meg a tök stb só nélkül baromi iztelenek számunkra a babák attól még finomnak találják persze van hogy ők se szeretik egyiket másikat...
az én doktornőm az elsők között ajánlotta a paszternákot 4 hónapos kora körül, azóta is adok a kicsimnek, szereti. De nem magában kapja, hanem levesbe, répával, krumplival kikeverve. Úgy tudom, hogy a fehérrépa az a petrezselyemgyökér. A paszternák ahhoz hasonló, csak édesebb.
Én kb. 6 hónapos kora óta adok neki kaprot, újhagymát néha, petrezselymet, zellert. A tőkfőzi csak kaporral finom, krumplival keverem ki. Kb. 7,5 hónapos kora óta pici rántással készítem neki, egész finom. Habarást nem szoktam bele tenni. Pici sót a kezdetektől kap.
Mennyi idős a babád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!