Mivel próbáltok hatni a gyerkeitekre?
Elsősorban következetesség! Már 6-7 hónaposan érti,hogy nem szabad! Amit tiltok,azt mindig tiltom,nem csak én,hanem a család minden tagja. Amit megengedünk neki,azt mindig megengedjük. Ha olyasmit csinál,amit nem szabad.,először figyelmeztetés, elviszem- elküldöm onnan,ha ez sem használ,akkor beteszem az ágyába,ha nagyobb a szobájába.,eltiltom a kedvenc játékától. Leültetem a székbe,hogy gondolkozzon el a dolgokon.
Ha semmi nem használ,akkor kap egy pacsit a kezére,vagy a fenekére. Ez nem agresszió,mert ez csak a végső eset.
Aki állandóan veri a gyereket,az csak azt éri el,hogy a gyereke még annyira sem fogad szót. Főleg,hogy sokszor nem is érti,hogy miért kapott ki. Akkor pedig csak azért is azt csinálja,ami neki tetszik.
A másik nagyon fontos dolog: csak akkor szabad bármilyen módon fegyelmezni egy kisgyereket ( még a 4-5 évest is),amikor elköveti a "bűnt"! A kicsik emlékezete még elég rövid. Ha pl. eltör egy tányért,és csak félóra múlva kap ki érte,akkor nem igazán tudja,hogy miért kapott ki.
Nekem még csak 19 hós a kisfiam. Most van a hiszti korszakba. Ha nagyon hisztizek, leguggolok hozzá, és mondom neki nyugodt de határozott hangon, hogy ha ezt csinálja nem ér el vele semmit, meg hogy figyeljen rám, okos kisfiú stb.
Ez be is szokott jönni. Végső esetben jön a fenékre vagy kézre csapás. Hogy később mi lesz, nem tudom, de be fogok majd iktatni, mesemegvonás, vagy játék, sarokba állás.
Menjünk sorban...
-sarok. ugyan már ... nem a középkorban élünk.
-játékmegvonás nem hiszen ez olyan mintha tőlem elvennék a fakanalat meg a lábost.
-szidalmazás: jobb ha nem érti és jegyzi meg az ilyesmit pláne hogy direkt hallja is... bah!
-bántalmazás:max. kézrecsapás de csak akkor ha minket megüt olyankor jogosnak érzem de mindig mondjuk hogy apát/anyát nem bántani kell hanem megsimogatni és utánna mi is megsimogatjuk.
mégis hogy próbálok meg hatni rá? hát amig lehet szép szóval és ált. be is jön... amikor már fáradt és hisztis akkor meg inkább csak lehetővé teszem hogy pihenjen mert ez az egyetlen mód hogy elkerüljük a butaságból eredendő gondokat.
ha kipihent akkor tud rendesen viselkedni.
hát valahogy igy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!