Próbáltok egészséges ételeket adni babátoknak?
Úgy értem, hogy megnézitek az összetevőket pl.a hentesárú csomagolásán,és ha nem megfelelő nem veszitek meg? Cukor helyett használtok mézet vagy nádcukrot? Előnyben részesítitek a bio dolgokat?
Köszi a válaszokat!
Hát igen...
HÚSOK: inkább a csirkesonka mint a párizsi
csirkemell és comb meg apróhús mint disznóhús abból max karaj és marhahús.
VISZONT... nem főzök halat...
ZÖLDSÉGEK: nem veszek bio-t meg télen paradicsomot de ami épp terem abból próbálok kihozni mindent.
gyümölcsöt is ami épp terem minden héten 2-3x veszek frisset.
EGYÉB: néha megveszem a tönköly cuccokat mert szereti de főleg utazáshoz eszi meg séta alatt itthon nincs ilyesmi kitéve.
a hütőben van egy doboza abban vannak nekivaló dolgok túrókrém, túrórudi meg danette,
cukor? nem kap sokat nem főzök édesen teázni se teázik inkább tej.
HA TEHETEM... piacon kimérve veszek tejfölt, túrót és joghurtot.
igen. allergiár hajlamos, ezért azokat kerüljük amennyire lehet, ami allergizálhat. tehéntejet nem kap egyelőre. cukrot minimálisat, vizet iszik főleg. csokit stb nem kap, helyette gyümölcs, kölesgolyó stb.
azért is figyelek, hogy ne egyen sok cukrosat, zsírosat, sütit stb, mert én hízásra hajlamos vagyok, súlyomnál vagyok, de nagyon kell figyelnem, a terhesség alatt terhességi cukorbetegségem is lett, ami a ketets típusú diabétesz előszobája...és ő sajnos az én alkatomat örökölte, tehát nála már az elején vigyázok, amit az én szüleim sajnos nem tettek meg anno, nahyon kövér kislány voltam, csoki cukor kétpofára.... :(
Szintén csirke- vagy pulykamell sonka, vagy tarja, karaj - ami tutira husi, és nem sertésbőr és társai.
Húsból anyós által tartott pipiből mell, comb, levesbe nyak, hát, és természetesen a mája.
Amilyen gyümit és zöldséget ők megtermelnek, azt szintén gondolkodás nélkül adom: alma, körte, barackok, dinnye, szilva, meggy, cseresznye, szőlő, cukkini, tök, krumpli, hagyma, paprika, paradicsom, stb. Ők nem permeteznek össze-vissza ész nélkül.
Egyébként úgy főzök, hogy mindig rakok el egy-két adagot a fagyóba az elkészített ételből, tényleg jól jön, hogy nem kell minden nap a tűzhely mellett állni.
Cukor helyett szőlőcukrot vagy gyümölcscukrot veszek, viszont mézet csak másfél-két éves kortól fog kapni (anyósék méhészek is, és még ők sem nagyon ajánlják előbb bevezetni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!