Mennyi egy 14 hós, 9kg-s baba folyadékszükséglete ?
Fiam szerintem nagyon kevés folyadékot fogyaszt, és nem tudom hogyan vegyem rá, hogy többet igyon. Reggel + este tápot iszik ez kb 500 ml összesen,100-200 ml víz/nap amiből készítem a kását neki, tiszta vizet iszik kb 100ml/ nap cumisüvegből. Ezen kívül még ami kajában van folyadék, de az már nem sok. Szóval napi 700-800 ml, rettentően kevés szerintem. Egész nap kínálom őt folyton, fél- egy óránként, de 3-4 kortynál nem iszik többet még ilyen melegben sem. Próbáltam cumisüvegből ( millio fajtából), pohárból de egyik sem hozta meg az áttörést. Édes italokat nem próbáltam, de nem is szeretném.Pisis pelus mindig van. Mit tehetnék, hogy többet igyon? Nagyon kevés ez a mennyiség ?
Köszi a tanácsokat
10 kilóig 1 dl/tskg. Eleget iszik.
10 kg felett (20 kilóig) 1 liter + 50ml/tskg a 10 kg feletti súlyra, azaz 11 kilóhoz 1050 ml.
De csak iránymutatás. Nem kell kétségbeesni ha kevesebb csúszik.
Lányom borzasztó ivó. Ha 500 megvolt mindennel együtt, akkor már örültünk, de így se volt baja
Az én kislányom 15 hónapos, szintén 9 kg. Néhány hete még nagyon aggódtam, hogy alig iszik, pláne ilyen hőségben. Tápszerrel meg mindennel együtt is csak 4-500ml-t naponta. Többféle poharat próbáltunk, többféle tejitalt, de nem kellett neki. A vizet nem akartam másra cserélni, azzal egész nap kínálgattam, de folyton elutasította. Ami már kezdett aggasztani, hogy lecsökkent a pisis pelusok száma is, este fürdésnél néha teljesen száraz volt a pelenkája. De nem volt semmi baja, energikus volt, sőt, nem valami nagy alvó. Mindegy, vártam türelmesen, és ma végre elfogadta a csőrös itató poharat, és megitta az összes vizet, újra is kellett tölteni. Öröm volt nézni hogy pisitől duzzadt végre a pelusa, amikor este levettük. (És a nap folyamán is többször kellett cserélni.)
Úgyhogy ez ilyen átmeneti időszak, ki kell várni, kínálgatni gyakran, de nem erőltetni, nehogy még jobban elmenjen a kedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!