Mitől lehet, hogy a baba mintha sose lenne kipihenve, mindig fáradt és nyűgös? Tegnap volt egy jó napja, de ma megint korán kelt és mindjart nyűgösködés.
Hany honapos? Mozgasfejlodessel, fogzassal hogy all? Szoptatod, vagy tapszeres? Van barmilyen egyeb tunete, pl. bortunet, vagy a szeklete normalis? Hozzataplalassal hogy alltok? Hordozod vagy babakocsiztok?
Az en nagyobbik gyerekem akkor nem volt nyugos, ameddig hordoztam, vagy szoptattam. Ha letettem, mar sirt. Kiderult, hogy csendes refluxa van, amit valoszinuleg etelerzekenyseg okozhatott (tejfeherje), vizszintben nagyon nem volt neki komfortos. Emellett enyhe szenzoros zavarra is volt gyanum, mert extran erzekeny volt a zajokra, fizikai ingerekre. Nagy testkozeligenye is volt, ameddig a mozgasfejlodes be nem indult, csak rajtam volt el. Utana leteve is elvolt, vagy babakocsiban, mikor mar ult, de leteve is nyuszogott. Nem tartott orokke, fokozatosan egyre jobb lett a 6-8 ejszakai ebredest leszamitva 3 eves koraig, illetve a szenzoros gyerekeknel a valtas is nehez egyik allapotbol a masikba, pl. elalombol ebrenletbe. Emiatt alvas utan o kb. 4-5 eves koraig rendszeresen nagyon nyugos volt meg vagy 1 oran at. Most 6 eves, de reggelente meg most is elofordul, hogy minden baja van. Most viszont mar sokkal nagyobb, ugyesen megtanulta kontrollalni magat.
szerintem nagyon keveset alszik ahhoz amennyi idős.
3-tól fent van este 9-ig? éjjel alszik jó esetben 9.5 órát, napközben meg 2.5-t? naná hogy nyűgös…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!