Mikor alakult ki valamilyen rutin nálatok?
Sziasztok!
Hogyan telik a napotok a babával? Leírnátok? És az is legyetek szívesek, hogy mennyi idős a kicsi. Köszönöm!
5 hetes a mi kicsink és emiatt érdekelne. Már lassan 2 óra, de kb. alig aludt valamit reggel fél 8-tól. A férjem szerint kellene már neki valami rutin. Ma reggel evett az egyik ciciből, ilyenkor sokszor bealszom, utána tisztába tettem , általában ilyenkor szoktam, evés előtt túl türelmetlen, evéss után meg felébred, így két ciciközt szoktam. Csakhogy most mikor a második cici jött, elkezdett ügyetlenkedni, mint aki nem tudja bekapni, ha bekapta szopta pár másodpercig aztán ordítva kiköpte és így tovább (már tegnap is előfordult, viszont máskor meg simán szopik, nagyon ügyesen), aztán levörösödött, felhúzta magát és már nem tudtam szoptatni, mert túl nyugtalan volt. Csak megnyugtattam és kész. Azóta hol szoptatni próbálom, hol üvegből adok neki, mert éhes, nem ordít, de ad jeleket. Nagyon jó baba, csak az evéssel van gondunk. Nagyon jól gyarapszik, átlag felettiek az értékei. Csak cici után még éhes, van hogy elszoptatom egész nap, bealszik a cicin, aztán este a semmiből kiéhezve ordít. Sajnos a szoptatás legkeményebb része, hogy nem tudod, hogy elég e. Éjszaka 1,5 óránként kel, egyik szopás folyik a másikba. De van, hogy 2 óránként, olyan is, hogy több. Rettenetesen fárasztó. Vettem fejőgépet , bár szülés után is használtam, gépit, de utáltam, mert fájt, így csak egy ideig használtam. A kézi jelenleg rendben van, bár jobban szeretem, ha a kicsi szopik. De ő bealszik, persze próbálom ébren tartani ahogy tudom, de egy idő után KO, majd kis idő múlva megint enne és az egész egy nagy etetési maraton, ő sem alszik rendesen. Persze vannak jobb napok, fél napok, de d*g fárasztó, mikor alszik is én sokszor felriadok vagy nem tudok aludni, mert a kicsi nyüszög (minden baba csinálja), felsír stb, aztán hiszem mindig, hogy na most fent van, éhes, de nem, aztán végül bealszom, de rá nem sokra már igazából kel is a picur, így nem tart sokáig az alvás. Ami még lényeges, szerintem erős a tejleadó reflexem, bár nem vagyok biztos benne. Ha a kicsi félálomban eszik, nyel, mint a kacsa, nincs gond, ha fent van viszont mintha fulldokolna, félrenyel, elengedi, kijön a szájából a tej, amit persze nem szeret... Egy idő után ilyenkor kezd el "ügyetlenkedni" a cicivel. Szóval kb. ennyi, bármilyen jó tanácsot szívesen hallgatok (olvasok), hogy mit csinálok rosszul. 🙏 Ehhez az egészhez persze a totál fáradság is rátesz egy jó lapáttal, hisz 3 órás, 5 órás etetés maraton után lelkileg, testileg is a padlón vagyok...
#10 Persze, itt egy hasonló ahhoz, ami nekünk van. A nappaliban tartjuk, nagyon praktikus, szép is, illetve későbbre is jó lesz, játszhat benne, persze akkor már alacsonyabbra állítjuk. Remélem megnyitja a linket, ha nem, küldök másikat.
#9 Furán hangozhat, de jó ezt olvasni. 😅 Tudom én, hogy sok nem normális dolog normális, de mikor kifelé búkok, valahogyan máshogy érzem. Mint pl. mikor egyedül voltam itthon vele, lehányta magát és engem is, s kb. 1 órát így ültem vele. Őt átöltözöttem, de mivel kijött belőle a tek, újra meg kellett etetnem és míg el nem aludt, nem tudtam moccanni mellőle. Egy "jó" éjszaka után, ez felbecsülhetetlen dolog.
Nekem a szoptatás egy rémálom volt az elején. Mondjuk a folyamatos nyomás sem segített, amit itt kaptam. Hogy már lennem kellene tejnek, hogy már X ml-nek kellene jönni stb. Közben azt sorolták, hogy nyugiban legyek, pihenjen. Jah persze, könnyű mondani...
Jelenleg sem tökéletes a dolog, de én is fejek, mint te.
Nálunk már pár hetesen volt rutin. Na persze nem óramű szerint. :D
Csak hogy felkelt, evett, nézelődött egy órát, aztán aludt.
Az alvásai úgy alakultak, hogy délelőtt nagyon nagyot, aztán kora délután kisebbet, olyan 2 órát, aztán délután egy órát, este felé meg egy felet. Fürdés nálunk szinte az elejétől fél 8 körül van. Nem mi alakítottuk így, csak valahogy így állt be.
Most 3 hónapos, majdnem órát lehet hozzá igazítani.
Reggel 8 körül ébred, eszik. 10 körül alszik egy nagyot. Dél-fél 1 körül eszik. Utána fél 3-3 körül alszik megint egyet, de kisebbet. Fél 4-4 körül eszik, aztán még 6 körül szundít egy 20-25 percet. Fél 8-kor fürdés, aztán vacsi, általában fél 9 körül alszik is.
Vannak napok, amikor nem így van, 1x-1x alakul másképp. De ezt is ő alakította így, nem én.
Mondjuk szerintem sokat számít, hogy milyen a baba.
A lányom nem ilyen volt. Ő nagyon sokáig 2 óránként evett éjjel és nappal is. Hasfájós volt, nem tudott kakilni, bukott is rengeteget. Az első pár hónap nála a túlélésről szólt. Ha éjjel csak 3 óránként ébredt, már Kánaán volt. Vele rengeteget éjszakáztam, totál zombi voltam mellette. Szóval szerintem nagyban függ a gyerektől is, hogy hogyan alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!