Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan altattok 3 gyereket...

Hogyan altattok 3 gyereket egyszerre? Milyen az esti rutin? És milyen ha éppen egyedül vagytok velük este?

Figyelt kérdés
2 éves a nagy, az ikrek pedig 2 hónaposak. A nagy nagyon könnyen elalvó volt, de mióta vannak a tesói, azóta nem tudjuk könnyen elaltatni. Az ikrek pedig rémálom jelenleg, nem tudom már mihez kezdjek velük, sem a szoptatásba, sem a tápszerbe nem alszanak bele, sem a ringatásba, nem jó az adamo, sem a fehér zaj. 3 felé meg nem tudok szakadni, szóval valaki mindig sír. Eddig a férj itthon volt velünk, de lassan visszaáll 2 műszakba, akkor 14-kor megy és éjfélre ér majd haza. Kérlek ikresek, többgyerekesek adjatok tanácsot 🙈
2022. júl. 5. 20:55
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Babakocsiban is nehezen alszanak el, ez viszont este nem opció, ekkora babakocsi nem fér be...
2022. júl. 5. 20:57
 2/15 anonim ***** válasza:

Hány éves a nagy? Egy szobában vannak?

Nálunk ugyan csak kettő van, de két külön szobájuk van, így altatni is külön kell őket. Hétköznap este és hétvégén én a kicsit altatom, férjem a nagyot, így nincs gond. Ha a nagy otthon van hétközben vagy este valamiért nincs a férjem, akkor nálunk a mese vált be. Kezdetben próbáltam, hogy a nagy játszon a szobájában vagy lapozzon mesekönyvet, amíg a pici gyorsan elalszik cicin (14 hónapos koráig így aludt el 5-10 perc alatt), de ő inkább állt a kicsi ajtaja előtt és sírt, hogy menjek. Így sajnos mesét kapcsoltam neki, különben senki se aludt volna. Ez a mai napig így megy (2,5 éves a kicsi), de szerencsére 90%-ban 15 percen belül elalszik a kicsi és mehetek a másikhoz, ő azért keményebb dió ebből a szempontból :)

2022. júl. 5. 21:20
 3/15 anonim ***** válasza:
Bocsi most olvasom 2 éves a nagy.
2022. júl. 5. 21:20
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
3 gyerek van kis korkülönbséggel. Mikor a legkisebb baba volt, így volt az esti rutin, mikor egyedül voltam: a nagyot/nagyokat megmosdattam, közben az üvöltő picit ringattam lábbal a fürdőszoba ajtajában hordozóban. Utána a nagy befeküdt az ágyába, a pici fürdött. Majd mesét olvastam, közben a picit szoptattam, később tejpépet kanalaztam neki. Utána a puszi, takargatás, szükség szerint a picit kivittem dajkálni. Egy szobában voltak, máshogy nem ment volna. Ikrekkel még nagyobb kihívás lesz, de biztos kialakul majd egy rutin nálatok is.
2022. júl. 5. 21:21
 5/15 anonim ***** válasza:
0%
Nekem 3 gyermek 3-3 év korkülönbséggel. Így nekem könnyebb volt. Okosat sajnos nem tudok tanácsolni, de kitartást! Tudom ez nem volt nagy segítség 🙃
2022. júl. 5. 21:34
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
A nagyot kulon kene tenni,szerintem. Hogy ne a fulebe uvoltsenek. Es ra kell szoktatni , hogy egyedul aludjon el,mert az ikreket nem hagyhatod addig orditani sem,mig elalszik. Baromi nehez lehet.. 😑 kitartast.
2022. júl. 5. 22:20
 7/15 A kérdező kommentje:

A nagyon jó alvó. Mindegy, hogy én vagy az apja van vele akkor. Csak befekszik az ágyába, mellé kell ülni és simogatni. 5 perc és már alszik is. Most viszont féltékeny, de érdekes módon csak esti rutinnál. Nappal nagyon szereti a tesóit, semmi nem zavarja, ha velük foglalkozom. Most úgy üvölt esténként, sír mintha nyúznánk. A mesenézés nem köti le. Próbáltam magamra kötni az ikreket és úgy elaltatni, de elképesztő bonyolult és abban is csak sírnak, így nem tud elaludni.

Vannak itt ikres anyukák? Olvastam pár cikkben, hogy ha egymás mellett próbálnám altatni őket, akkor könnyebben aludnának el és hosszabban is aludnának. Ez igaz lehet? Nem merem kipróbálni, mert viszont veszélyes is lehet, meg így a légzésfigyelő sem jelez, ha esetleg baj lenne egyikükkel.

2022. júl. 5. 22:44
 8/15 A kérdező kommentje:
Első mondat jav: a nagy nagyon jó alvó.
2022. júl. 5. 22:45
 9/15 A kérdező kommentje:
Szerintem lehet, hogy mire éjfél körül hazaér a párom, mind a négyünket sírva fog találni. Legalábbis most így érzem, sírni tudnék én is.
2022. júl. 5. 22:49
 10/15 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Nekem is mindig egyszerre sírtak. Egy idő után muszáj volt lerendeznem magamban, hogy el kell fogadni, hogy az egyiket hagyom sírni. Mert mindig egyszerre voltak éhesek meg fáradtak, szétszakadni meg nem tudtam. Elfogadtam, hogy sírással jelzi a gyerek a szükségletét, és kielégítem amint tudom. Utána kicsit könnyebb volt, mert legalább én nem voltam közben idegbeteg, és ezt ők is érezték.
2022. júl. 5. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!