Gyermeketeknél hogyan indult be a kúszás?
Kisfiam épp 8 hónapos.
Jó egy hónapja kúszik, előtte hason pörgött.
Egyelőre azonban a kúszásnak semmi jelét nem látom.
A fenekét szokta kinyomogatni magasra néha, de eldől belőle oldalra, illetve a tenyerein támaszkodva nagyon magasra tudja magát felnyújtani, nyújtott kézzel. De a “kutyázással” nem próbálkozik még.
Nálatok ezek a fázisok hogyan alakultak? Mennyi idő után kezdett a kúszás után mászni? Milyen idős korában?
Első válaszadó vagyok. Nálunk az ülés volt utoljára. Hamarabb állt fel és lépegett a bútorok mellett mint ült.
Azt mondta a gyerek gyógytornász, hogy ném éri meg neki ülni, mert fekve eléri a játékait vagy állva a kanapé mellett, és hogy tegyünk játékokat 10-15 centi magasba, vagy magasabb játékokat és ki fog ülni. 2 hétre rá kiült 🙂
6 hónaposan kutyázni kezdett, majd egy bő hónapra rá elindult "nem szabályosan" kúszva: előreveti magát négykézláb és felhúzza magát (hernyózik). Próbálkozott kiülni, de nem ment. Ez ment kb 3 hétig, majd elkezdett 1 hétig szabályosan mászni. Most azt is elfelejtette, mert a felállás meg a gagyogás megy (most 8 hónapos) meg már sikerül a kiülés, de támasztja magát leginkább két kézzel.
Gondolom majd visszaáll a mászásra (máskor is "felejtett el" dolgokat ideiglenesen).
Jönni fog az! Igaz én az önálló ülésre vagyok ráfeszülve, de 100-as percentilis a feje szegény gyereknek (mint az apjának), nem csoda ha nem bírja úgy el, alde azért zavar :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!