Kisfiam féloldalasan kezdett kúszni. Meddig gond ez?
Kisfiam tartása, mozgása eddig tökéletesen szimmetrikus volt, mozgásfejlődése rendben haladt.
4 illetve 5 hónaposan fordult hasról hátra, hátról hasra. Az elmúlt két hétben a hason pörgést gyakorolta.
Jelenleg 6 és fél hónapos, három napja kezdett kúszni.
A két kezét egyformán használja, de csak az egyik lábával löki magát, a másikkal csak “egyensúlyoz”, térdben behajlítva égnek áll és úgy lóbálja. Az elmúlt három napban folyamatosan gyorsult, és egyre nagyobb távokra indul el, viszont egyszer sem láttam, hogy a másik lábával is lökte volna magát.
Érdemes ezt már most megmutatni orvosnak, vagy lehet neki adni valamennyi időt, hogy rájöjjön a helyes technikára?
Szerintem mutasd meg, jobb félni mint megijedni.
Nekem megmutatta hogy segíthetem , csináltuk otthon, így nem kellett hordanom tornára mert időben elkaptuk.
Ez igazából annyira nem gond, ha a mászást helyesen csinálja majd. Az enyém is féloldalasan kúszott, már el akartam vinni megnézetni, de elkezdett mászni és az már tökéletesen ment, utána is rendesen fejlődött a mozgása.
A szomszéd gyerek is féloldalazott, de nekik semmi extrát nem mondott a gyógytornász, nem kellett hordaniuk, utána ő is normálisan mászott.
Nézesd meg mindenképpen.
Nálunk a mászás szbályos volt, a kúszás nem, de nem votl féloldalas, csak előre nem kúszott.
Vègül 2 éves korában bukott ki.
Másban elmaradt a fejlődése.
3 napja kúszik, nem kell rögtön orvoshoz rohanni vele... A lányom egy hónapig féloldalasan kúszott, mire rájött, hogyan kell szimmetrikusan, és utána még 2 hónapig úgy kúszott, aztán fél évig mászott.
Nem kell mindenért orvoshoz rohanni, nem értem ezeket a válaszokat. 3 napja kúszik!!! Majd rájön, te sem tudsz mindent rögtön helyesen csinálni, gyakorolni kell.
Én utóbb azt mondom, hogy ha van baj, ha nincs, akkor is sokkal jobb, ha egy konduktor megnézi.
Az időpont általában, főleg nyàron 1 hónappal későbbre szól magánban is.
Szóval addigra kiderül, hogy kell-e igazábóp, de nem csúsztok plusz 1-1,5 hónapot, ha mégis.
Én teljesen normális fejlődésű(nek tűnő) gyerekeknek is kötelezővé tenném a felmérést, vagy erősen ajánlottá, mint a 6 hetes fej-has-csípő uh-ot.
Sok rejtett dolog is ki tudna jönni, amikor nem 3 èvesen kezd el rohangálni az ember, amikor màr ovi és a munka körforgásából kell megoldani.
Egyébként vicces, hogy konduktor és konduktor mást mond…
( kifejezetten kiemelték, hogy tévhit, hogy csak mászni kell szabályosan vagy csak màszni kell.. csak annyi, hogy akkor sokkal nagyobb arànyban van mégis rendben minden,
Kisebb az ok az aggodalomra)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!