Akinek a babája mozgásban nem a nagykönyv szerint haladt sorrendben,pl kúszás után felült vagy esetleg kimaradt a mászás mert felállt,vagy máshogyan kivitelezte a mozgásokat mint ahogy azt kellene sorban,lett valami problémája,fogyatékossága?
Ha nem megfelelően alakul a baba mozgásfejlődése az nem ok, hanem valaminek a következménye/jele. Pl hypotónia, idegrendszeri éretlenség, autizmus, ADHD, stb.
De az tény, hogy ha nincs korrigálva pl dévénytornán vagy gyógytornán, akkor olyan következményei lehetnek, mint pl tanulási nehézségek.
Egyik fiam nem mászott.
A másik kúszott, felállt majd utána mászott.
Semmi bajuk az ég világon
Én nem másztam. Totál nem érdekelt elvileg :D
28 éves vagyok, teljesen jó mozgáskoordinációval (még sportoltam is kamaszkoromig). Se ADHD, se auti, se semmi. Gyógypedagógus vagyok, feltűnne, ha lenne :)
Unokahúgaim is mind kihagyták, mivel nagy kamaszok így szerintem ha eddig nem volt nagy gondjuk ezután sem lesz :D
A mozgásfejlődés lemaradása korrelálhat (együttjárhat) más nehézségekkel. De ez nem kizárólagos. Mint ahogy rengeteg sprektumzavaros és adhd-s gyereknek meg teljesen okés a mozgása. Egyszerűen csak statisztikailag gyakrabban van közöttük mozgásfejlődési lemaradásos, mint a normál populációban.
Az én babámnál kimaradt a kúszás, de nem aggódom, mert én sem kúsztam, és nem érzem hátrányát.
Mindig is jó tanuló voltam, diplomám van, két nyelvvizsgám, és középvezetői pozícióba küzdöttem fel magam. Egyetlen területen akadt nehézségem: nem tudok megtanulni vezetni, pedig már többször is nekifutottam. Nem tudom, van-e összefüggés a kúszás kimaradásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!