Nagyon nagy baj e ha ki marad a mászás?
Nem tudom, hol olvastad MINDENHOL, de a Dévény-füzet szerint 10-11 hónapos korig kell mászni.
Az én nagyobbik fiam 11 hónaposan mászott csak és még az is belefért.
10 hónapos a babám. Még csak próbálkozik a mászással de javarészt kúszva közlekedik. A kúszása szabálytalan. 3 alkalommal voltunk eddig dévényesnél, azt mondta, hogy nincs lemaradva, kicsit feszes az izma.
Szerintem sincs lemaradva a babád.
Nincs lemaradva egyáltalán, emiatt ne aggódj. A gyerekem egyéves és most gyúrunk a mászásra, bár ő meg van csúszva, de kutyabaja. Viszont a szabályos kúszás-mászás jó ha megvan, pláne ha a kúszás már most nem szabályos. Sajnos a rosszat javítani nehezebb mint az el nem kezdett mozgást jól beindítani. Saját tapasztalat... És a gyereknek koordinációs szempontból veszteség ha nincs meg.
Egyébként nem feltétlenül a Dévény a megoldás mindenre... :-) (A lányom hipoton, de neki a Dévény csak a feszes nyakán segített, egyébként meg a tsmt és itthoni aktív tornák indították látványosan.)
Szinte tuti van kinn is valami ekvivalens foglalkozás.
Mi is hátrafelé kúsztunk, előre soha. Forgott a tengelye körül.
Utána szépen elkezdett mászni. Nincs kőbevésve, hogy mikor kell neki. Amikor ráérez, ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!