9,5 hónapos baba nem mászik, de kúszik és bárhová
eljut így, ez mekkora probléma?
Figyelt kérdés
Értelmileg kiválóan fejlődik, megérteti magát. Nyugodt és nagyon kedves baba. Imádja az embereket. Már 4 szót tisztán mond, ebből 2 jól is használ. De nagyon aggaszt, hogy nem mászik, csak kúszik. Felállással próbálkozik, már térdelésig felhúzza magát, ráadásul önállóan felül. Volt valaki hasonló helyzetben?
11 hónapos koráig ráér a mászással. Semmiről nincs lekésve.
2021. máj. 13. 07:18
2/6 anonim válasza:
Nálunk a kúszás is döcög, de nem aggódom, én ilyen voltam szintén. Dévény tornára jártunk de nem sok meggyőződéssel kezelte a gyógytornász, nincs egyértelmű izomtónus eloszlási zavara, pici hipotónia de ennyi (unokatesó is hipotón, látom hogy nálunk sokkal jobb a helyzet). Most kezdjük a tsmt-t. Ismerős gyereke egyéves múlt, hasonló a helyzet náluk is, sőt ülni sem tudott a gyerek. Mindenki a vállát vonogatta, végül mostanában kezdett el mászni és ülni. Betudják genetikának, ott sem siették el a szülők a mozgást.
Szerintem mutasd meg gyógytornásznak, ha aggódsz, de ez nem olyan nagy lemaradás ahol pánikolni kéne.
2021. máj. 13. 07:19
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Családban valóban volt gond a mozgásfejlődéssel, lehetséges hogy tényleg erről van szó.
2021. máj. 13. 07:26
4/6 anonim válasza:
Kislányom 9,5 honaposan állt fel, utána következő napokban ült ki szépen egyedül. Majd 10 hónapos kora körül kezdett mászni, most 11 hónapos, és megy mint a golyó mászva, meg bútor mellett kapaszkodva. Tehát néhány hét alatt annyit fejlődött hirtelen. Szerintem időben vagytok. :)
2021. máj. 13. 07:54
5/6 anonim válasza:
Van ahol a beszédkészség gyors fejlődése késlelteti a mozgásfejlődést, nincs ezzel baj.
De minek cipelni a teljesen egészséges babát dévényeshez meg tsm meg minden féle tornára, el nem tudom képzelni. Ha láthatóan semmi baja, legyünk már türelmesek vele.
2021. máj. 13. 08:03
6/6 anonim válasza:
Egyidősek a babáink. Az én fiam feláll és lépeget a bútorok mellett, nagyon sokat “kutyázik”, de ha leteszem a földre, akkor csak kúszik. Viszont 2 napja kint voltunk az udvaron és a fűben valamit meglátott, majd odamászott. De olyan lazán, mint aki így közlekedik naponta :D Ellenben azt az egy alkalmat leszámítva nem csinálta még. A nagyobb fiam ugyan mászott, de ő is inkább a kúszást preferálta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!