Hogyan szoktassam rá egy hónapos kislányunkat a kiságyban való alvásra? A hajnali szopi után szépen elalszik, de egyéb alkalmakkor nem.
Mi is úgy oldottuk meg, hogy az ágyunk mellett van a kiságy, épp ahogyan az előző válaszoló is leírta. Nagyjából nálunk is egy síkban van a két ágy fekvőfelülete és a baba párhuzamosan fekszik "mellettem". Eredetileg nem így volt berendezve a szoba, néhány méterrel arrébb volt a kiságy, de az első éjszaka nyűgössége miatt már akkor átrendeztük (meg a saját kényelmem miatt is, ugyanis külföldön szültem, szülés után tíz órával már hazaengedtek és nem igazán bírtam szülés után néhány órával öt percenként felugrani a babához).
Így mindig látom őt, ő is engem, általában felénk fordul és persze bármikor be tudok nyúlni hozzá. Ha felsír, mert "csak" unatkozik, vagy egy kis megnyugtatásra vágyik, akkor fekvő helyzetből is be tudok nyúlni hozzá, beszélni neki, amitől egy percen belül megnyugszik és alszik tovább, ki sem kell vennem. Gondolom épp emiatt a fiam nappal is nagyon jól el van a kiságyban. A miénkben csak az esti szoptatásnál van, amikor fekve szoptatok és az általában bealvással végződik mindkettőnk részéről. Ilyenkor a férjem figyelget bennünket és átrakja a babát, ha elaludtunk.
De úgy tervezzük, hogy néhány hét múlva apránként arrébb kerül majd az ágy és ha ezt jól viseli a baba, akkor szépen visszarakjuk az eredetileg tervezett helyre.
Esetleg próbáljátok ezt ki, mert így folyamatosan láthat téged a babád, érezheti, hogy a közelben vagy, de mégis külön helye lesz, amivel könnyebb lehet áthelyezni idővel, ha már ragaszkodni fog a kiságyához. A forgó, vagy a rácsra erősíthető zenélő játékok, esetleg jól a rácshoz rögzített, kötözött színes plüss játékok is leköthetik a babát, ezt is érdemes megpróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!