"Segítség, elrontottuk? " Nehezen tudjuk, a 2,5 hónapos kislányunkat elaltatni, lent a lényeg.
Tény, h fontos a testi közelség, a bújás, de az is, h sokat tehetsz azért, h megtanuljon elaludni. A ringatás lehet, h működik, de én akkor álltam le vele, amikor belegondoltam, h gyorsan gyarapodó fiamat mi van ha 7-8-9 stb hónaposan is (6-8-10 kilósan) ringatnom kell. Türelemmel és szeretettel, meg lehet tanítani őket egyedül elaludni, és ha sikerül, mindenki elégedett lesz. Az esti rituáléhoz ragaszkodjatok, nagyon sokat segít. Altatáskor, ha látod, h ellazul, tedd le. Halkan susogj (ssss), de ne beszélj hozzá, esetleg simogasd, vagy tedd rá a kezed. Ha nyöszörög, ne vedd fel, csak ha sír. Ha egyszer-kétszer felsír és aztán látod, h próbál elaludni, ne ijedj meg, ezzel is a külvilágot próbálja kizárni és igyekszik elaldudni. Legyél ott mellette, amíg elcsitul (eleinte több hullámban is felnyöghet/sírhat, ez természetes. Pár nap alatt nekem és barátnőmnek is sikerült erre megtanítanunk fiainkat. Ha látod, h heves sírás lesz belőle, természetesen, ne hagyd h odáig fajuljon, vedd ki és nyugtasd meg. Hidd el, menni fog.
Hogy jobban érezze magát az ágyban: van aki a szopipárnával v pléddel szűkíti be az ágyat, és így kuckósít a babájának. Nekünk elég volt becsomagolni a Manót, és a hátát kitámasztani (oldalt aludt 3 hós koráig)
nálunk olyan 3 hós korig ment a ringatás. aztán utána úgy aludt el, hogy cici után (én fekve szoptatok). a kiságyba hacsak betettem, vagy egyből kipattamt a szeme, és fuccs volt az alvásnak, vagy 2 perc múlva felébredt. én próbáltam susogást is ,meg később idősebb korában a felvesz-leteszt is, de nem jött be egyik se. ő sokáig nagyon sokszor is ébredt, a fogai miatt , meg amikor tanult mászni, járni, az is megviselte.
úh. ő nem a kiságyban alszik, hanem együtt alszunk, éjjel ha ébred, akkor kap cicit, és alszik tovább- de már csak 1x ébred, nem úgy mint pár hónapja, amikor 121x...
17 hós kislány anuykája
11 hónapos a lányom :) Még mindig szereti, ha ringatjuk, jelenleg túl vagyunk a 9 kg-on. Nehéz, de hát olyan gyorsan elmegy az idő. Az első 3 hónap maga volt a pokol olyan hasfájós volt, aztán meg nagyon bújós lett. Jelenleg szeparációs szorongás van folyamatban :) immár 4 hónapja.
2 kört megyek vele, majd nappalra magam mellé fektetem és a nagyágyon alszik el hozzám bújva. Este pedig leülök vele a fotelba, majd mikor cuppogni kezd (ujját szopja) beteszem az ágyába, elhelyezkedik és álomba ringatja magát. (felhúzza a lábait, kitolja a fenekét és ringatózik előre hátra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!