Szerintetek hány éves korig normális egy babának/kisgyereknek szopnia?
Nekem az első gyereknél nagyon megterhelő volt az elején, el is döntöttem, hogy 6 hónapos korban leszoktatom. Aztán már nem volt vészes, egyébként, megszoktam, már nem is fájt. Úgyhogy én hiába akartam volna 6 hónapos korban leszoktatni, ő nem így döntött. Egyszerűen nem ment a hozzátáplálás, mindenből csak pár falatot evett. Kérdeztem is az orvost, hogy most mi lesz, ő meg kinevetett, azt mondta a gyerekem kétszer akkora mint a kortársai, mégis mit aggódom. Addig örüljek, amíg anyatejjel beéri, mert addig nem kerül semmi káros anyag a szervezetébe. Szóval ő 1 éves koráig szinte alig evett mást. Aztán terhes lettem, így 15 hónaposan leszokott, mert már nem ízlett neki.
A második gyerekkel nehezebb volt, őt 2 évesen "erőszakkal" szoktattam le. Engem nem zavart, hogy szopik, viszont észrevettem, hogy már nincs tejem. Gyakorlatilag megnyugtatásra, cuminak használta a mellem, akkor eldöntöttem, hogy abbahagyjuk, de nagyon nehéz menet volt.
Egyébként szerintem is addig normális, amíg mindkét félnek jó. Azért én a 3 éves kor felettit már elég bizarrnak tartom. Szerintem nincs is már tej olyankor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!