Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehetséges az, hogy...

Hogyan lehetséges az, hogy nem elég a babának az anyatej?

Figyelt kérdés
Előre leszögezném, hogy nem vagyok szoptatásnáci, nincs bajom a tápszerrel csak nem értem. Ha a természet úgy alkotta meg, hogy több hónapig csak az anyatej a baba tápláléka, akkor mi lehet az oka, hogy az Anyának nincs elég teje, ahhoz, hogy táplálja? Az ilyen babák régen éhenhaltak volna, ha kizárólag az Anyjukra lettek volna utalva?
2022. aug. 6. 09:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
68%

10!

És hallgatott a védőnőre ahelyett,hogy szemberöhögte volna? Az gáz...

2022. aug. 6. 22:14
 12/15 anonim ***** válasza:
79%

#11, egy első babás anyat könnyű ám félrevezetni, ha nem járt utána alaposan. Sok helyen nyomják még a 3 óránként 20 perc szoptatás dumát. Egy barátnőm a harmadikat szülte, mindháromnál ezt mondta a védőnő, pedig időközben költöztek, és emiatt váltás is volt.

Ma egy fb csoportban épp volt egy szóváltásom egy védőnővel, aki első babás anyuka, és ki volt akadva, hogy a 10 hónapos gyereke nem alussza át az éjszakát, és ilyen idősen már "illene", mert ezt tanulta.

2022. aug. 6. 23:09
 13/15 A kérdező kommentje:
Én is hallottam ezt a 20 perces dolog, nem igazán értem.
2022. aug. 7. 06:45
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Azzal (is) indokolják a 15-20 percet, hogy "felázik a melle", amiatt lesz sebes. Ami nem igaz, a rossz technika miatt sebesíti ki, a mellbimbó nem ázik fel (az újszülöttnek is meg kell tanulnia szopni, a reflex ugyan megvan, de sok babának kell legalább pár nap, mire belejön. Plusz ugye ha lenőtt a nyelve, vagy az anya fél, hogy megfullad, mert belefúrja magát a mellébe teljesen (hallottam ilyet)

és emiatt rosszul teszi mellre, nem kapja be elég mélyen stb). Igazából annyi "jótanácsot" kap egy kismama, hogy teljesen belezavarodik mit és hogyan kéne a babájával, hogy mindkettőjüknek jó legyen. Első gyereknél főleg, mert tapasztalata sincs, jót akar a babájának és kapja kéretlenül is a tanácsokat, sokszor teljesen ellentéteseket.

2022. aug. 7. 07:14
 15/15 anonim ***** válasza:
52%

Sajnos úgy lehetséges, mint ahogy a szulocsatornaban is elakadhat egy kisbaba, pedig ott kellene kijonnie.

Nagyon káros hatása tud lenni ennek a "mindenki tud szoptatni hisz ez a természet rendje" mantra. Többen nagyon is jól leírtak, hogy bizony nem volt így.

Végre olyan korban élünk, hogy van rá megfelelő alternatíva, amit pont azért találták fel, mert volt ilyen probléma!

És akinek van teje bőséggel annak akkor is van, ha három óránként szoptat, akinek meg nincs igazan, annal egy kimaradt szoptatás is sokszor elapasztja.

Régen voltak atrofias csecsemoosztalyok...

2022. aug. 8. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!