Valaki segítsen mielőtt megbolondulok. Miért sír, miért nem bír aludni?
8 hetes koráig a kisfiam mellettem aludt. (nem köztem és a férjem közt) Olyan nyugodtak voltak az éjszakái mint még soha senkinek.. :)) Érezte a testem melegét, biztonságot adott neki!! CSak enni kelt fel, akkor meg csak oldalra fordultam és szopizott. Napközben volt hogy a mellkasomon alud el, majd beraktam a kiságyba jól körülvéve puha takarókkal, hogy ne azt érezze hogy egy ÜRES térben van. Attól is félhet, mert semmi nem veszi körül.
Minden baba más, a 7 hét az nem 7 év ám, ahogy így itt írták egy páran.
Sírni sosem hagytam a kisfiam.. a sírás az azt jelenti, hogy valami nem jó neki. És senki nem segíthet neki csak az anyukája :)
A baba nem tudja magát túlenni!!!!!!
A közelségre (bőrkontaktusra) van szüksége,vagyis az anyukája ölelő karjaira szívének hangjára érzésére,amit 9 hónap alatt megszokott!
Pszichológusok bizonyították,hogy 9 hónap míg alkalmazkodnak a külvilághoz (minimum)!Pont amennyit bent töltenek!
Nálunk ugyanez volt (mondjuk sose hagytam sírni,mert nem bírom)4 hetesen kezdtük használni a kendőt!Újat vettünk de így is nagyon megérte,mert az addig nappal 12-0-20 percet alvó babám a kendőben szopi után 3-4 órát aludt!Később mikor már ügyesebb voltam,elaludt és letettem a kiságyba!De nálunk hihetetléen könnyebbséget hozott!9,5 hós a lányom,és tegnap lépegetett kapaszkodás nélkül először!Szóval az sem lehet kifogás hogy a sokat hordozott babáknak lassabb a mozgásfejlődésük,mert nem!Mai napig hordozom,még szopizni is tud benne!
Vissza az állandó cicizéshez!Szóval sokszor csak azért "követelik" ki a babák a cicit,hogy Anya közelében legyenek!De nem esznek!Csak érezni akarják!Mégpedig azt az illatot amit a mellbimbó körüli mirigyek kibocsájtanak,mert pontosan olyan illata van mint az anyaméhben volt!Ez magyarázza,hogy a pár napos baba is a sötétben6vagy csukott szemmel is megtalálja a cicit!
Szóval ha szeretnél nem csak a babával foglalkozni akkor a legbarátibb megoldás a kendő/mei-tai!
Nagyon boldog babázást,és remélhetőleg kellemes hordozást kívánok mindkettőtöknek! (hármótoknak,mert Apa is hordozhat ám!!!!
Ugyanez volt a problémánk! ÉS: "nem lehet túletetni"... két napja vagyunk itthon, kórházban voltunk a rosszultáplálás miatt, mert én is ezt hittem! de igenis túl lehet etetni, és ez által nem emészt rendesen, feltelik, fáj a hasa, nyűglődik, stb. a gyerkőc. Én néha 1,5 órát is hagytam cicin, azt hittem, hogy az jó! Két etetés között min. 2 óra teljen el, és közben ha szomjas nyugodtan adj neki teát, vizet. A cicin max. kb. 10-10, vagy az egyiken kb. 20 percet legyen. Nekünk most újra helyreállt az életünk! Az itteni kórházba heti 4-5 babát visznek be ezért. És az én fiam anyatejes csak!
Nekünk nincs hordozókendőnk, de van pólyánk, imádjuk, mert olyan, mintha egy folytonos meleg ölelésben lenne a baba. délelőtt ébredés után egy szopi és utána szeretgetem kb. 9-ig, utána ébredés és kezdődik a nap. Persze napközben is sokat van ölelgetve, szeretgetve, de a rendszer nagyon fontos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!