Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valaki segítsen mielőtt...

Valaki segítsen mielőtt megbolondulok. Miért sír, miért nem bír aludni?

Figyelt kérdés
Hét hetes kisfiam nagyon jól szopik. Etetés után büfizik,kap espumisant, kicsit ölelgetem majd beteszem az ágyába. Persze azonnal üvölt és sír. A következő egy órában csak tíz percet alszik. Azután talán fél egy órát, és újra sírdogál. Csak akkor nyugszik meg ha mellre teszem. Így semmit sem tudok mellette csinálni, és nem tartom normálisnak hogy sosem pihen. Éjjel egy fokkal jobb, akkor hamarabb vissza alszik. Mit csináljak vele? Nagyon sajnálom hogy sír, de nem kapkodhatom fel állandóan.
2010. szept. 22. 18:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

8 hetes koráig a kisfiam mellettem aludt. (nem köztem és a férjem közt) Olyan nyugodtak voltak az éjszakái mint még soha senkinek.. :)) Érezte a testem melegét, biztonságot adott neki!! CSak enni kelt fel, akkor meg csak oldalra fordultam és szopizott. Napközben volt hogy a mellkasomon alud el, majd beraktam a kiságyba jól körülvéve puha takarókkal, hogy ne azt érezze hogy egy ÜRES térben van. Attól is félhet, mert semmi nem veszi körül.

Minden baba más, a 7 hét az nem 7 év ám, ahogy így itt írták egy páran.

Sírni sosem hagytam a kisfiam.. a sírás az azt jelenti, hogy valami nem jó neki. És senki nem segíthet neki csak az anyukája :)

2010. szept. 22. 21:36
 12/13 anonim ***** válasza:

A baba nem tudja magát túlenni!!!!!!

A közelségre (bőrkontaktusra) van szüksége,vagyis az anyukája ölelő karjaira szívének hangjára érzésére,amit 9 hónap alatt megszokott!

Pszichológusok bizonyították,hogy 9 hónap míg alkalmazkodnak a külvilághoz (minimum)!Pont amennyit bent töltenek!

Nálunk ugyanez volt (mondjuk sose hagytam sírni,mert nem bírom)4 hetesen kezdtük használni a kendőt!Újat vettünk de így is nagyon megérte,mert az addig nappal 12-0-20 percet alvó babám a kendőben szopi után 3-4 órát aludt!Később mikor már ügyesebb voltam,elaludt és letettem a kiságyba!De nálunk hihetetléen könnyebbséget hozott!9,5 hós a lányom,és tegnap lépegetett kapaszkodás nélkül először!Szóval az sem lehet kifogás hogy a sokat hordozott babáknak lassabb a mozgásfejlődésük,mert nem!Mai napig hordozom,még szopizni is tud benne!

Vissza az állandó cicizéshez!Szóval sokszor csak azért "követelik" ki a babák a cicit,hogy Anya közelében legyenek!De nem esznek!Csak érezni akarják!Mégpedig azt az illatot amit a mellbimbó körüli mirigyek kibocsájtanak,mert pontosan olyan illata van mint az anyaméhben volt!Ez magyarázza,hogy a pár napos baba is a sötétben6vagy csukott szemmel is megtalálja a cicit!

Szóval ha szeretnél nem csak a babával foglalkozni akkor a legbarátibb megoldás a kendő/mei-tai!

Nagyon boldog babázást,és remélhetőleg kellemes hordozást kívánok mindkettőtöknek! (hármótoknak,mert Apa is hordozhat ám!!!!

2010. szept. 22. 21:37
 13/13 anonim ***** válasza:

Ugyanez volt a problémánk! ÉS: "nem lehet túletetni"... két napja vagyunk itthon, kórházban voltunk a rosszultáplálás miatt, mert én is ezt hittem! de igenis túl lehet etetni, és ez által nem emészt rendesen, feltelik, fáj a hasa, nyűglődik, stb. a gyerkőc. Én néha 1,5 órát is hagytam cicin, azt hittem, hogy az jó! Két etetés között min. 2 óra teljen el, és közben ha szomjas nyugodtan adj neki teát, vizet. A cicin max. kb. 10-10, vagy az egyiken kb. 20 percet legyen. Nekünk most újra helyreállt az életünk! Az itteni kórházba heti 4-5 babát visznek be ezért. És az én fiam anyatejes csak!

Nekünk nincs hordozókendőnk, de van pólyánk, imádjuk, mert olyan, mintha egy folytonos meleg ölelésben lenne a baba. délelőtt ébredés után egy szopi és utána szeretgetem kb. 9-ig, utána ébredés és kezdődik a nap. Persze napközben is sokat van ölelgetve, szeretgetve, de a rendszer nagyon fontos!

2010. szept. 23. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!