Hogyan változtathatnám meg a gondolataimat? Hogyan tudnám jobban viselni a sirasokat?
Nagyon rossz anya vagyok. Egy jobb anyát érdemelhetne.
Nagyon sokat sír, már mindent kipróbáltam és semmi nem segít ilyenkor arra gondolok hogy nem bírom és itt hagynék mindenkit vagy oda adnám másnak aki jobban bánik vele.
Mi az a “minden”?
Mindenre van megoldás, csak meg kell keresni, próbálj így hozzáállni. Biztos lehetsz benne, hogy _valamiért_ sír, nem hobbiból. Nyugtalan, éhes, álmos, fáj valamije - és TE vagy az egyetlen számára, aki tud segíteni. Te jelented neki a világot - ez elől nem hátrálhatsz meg!
Írd le, hogy miket próbáltál - hátha tudunk segíteni.
(Nekem is van 3 gyerkőc, és én sem voltam soha az a földanya típus - ha én meg tudtam csinálni és átvészelni a nehéz időszakokat, Neked is sikerülni fog!)
2: legyen baba nélküli időd. Ha fél óra, akkor annyi. Ha egy, akkor annyi. De _kell_.
Mennyi idős, mikor sír, mit próbáltál? Hátha tudunk segíteni :)
Egyébként meg kicsit két lépés hátra és nézd kívülről. Nem ég a ház, csak sír egy baba, mert még nem tud beszélni. Nem azért sír, hogy téged kritizáljon és nem azért sír, mert elrontottad, hanem azért, mert fáj a hasa vagy éhes vagy tele a pelenka vagy melege van vagy fázik vagy csak ölben akar lenni... Nem játszmázik, nem hibáztat, csak nem tudja elmondani, valószínűleg ha tudna beszélni se tudná megfogalmazni ő sem. És nem lesz baja se attól, hogy sír. Te is sírtál biztos és biztos nem is emlékszel rá. Legyél ott vele, próbálkozzál, nem kell pánikolni.
Pont 3 napja kapta meg az oltását, de azóta mintha kicserélték volna, nem volt láza, evett is de be volt rekedve,teljesen más a hangja, én erre gondoltam hogy lehet megfázott vagy a füle fájt neki.
* fülét kitisztítottam
*pelenkacsere is volt
*kapott fájdalomcsillapító nurofent reggel
*sehol nem nyugodott meg, kézben is csak egy 5 percre
*nagyon hangosan őrjítően sírt mint akit bántanak, feje piros volt, kapálódzott kezével-lábával.
* néztem a hajszálakat is hogy nincs e sehol rá tekeredve.
*este adtam be neki hasfájásra cseppet
Középfülgyulladás? Nurofen után jobb volt? Illetve nem írtad hogy mennyi idős, de lehet a rota oltást is kapta, amiatt fáj a hasa?
Eszik rendesen? Nem lehet hogy szomjas a melegben?
Sokszor voltak (néha még most is) nekem is rossz gondolataim. Ami segít: bízd rá másra, menj ki 10 percre levegőzni, és írj gyorsan egy listát, mi lehet a baj (szomjúság, éhség, böfi, pelus, fájdalom, egyedül van, betegség, foga jön, stb.) Ezt elő lehet kapni ha sír és leblokkolsz.
Füldugót se légy rest használni, kiszűri a zajegyrészét és nyugodtabban tudsz hozzáállni, hogy ellásd.
De őszintén a dokinak is megejtenék egy telefont, vagy az ügyeletnek, nem-e lehet valami fura mellékhatást bekapott szegény.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!