Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érezzétek már úgy, hogy...

Érezzétek már úgy, hogy irigykedtek sőt szinte már haragudtok mindenkire, aki nem ebben a mókus kerékben van ?

Figyelt kérdés
Két gyerekem van. Két és fél éves és 2 hónaposak. Úgy érzem 0-24 más osztja be minden percemet, néha kapok persze szabadidőt, amikor meg tudjuk oldani, mert a férjem dolgozik és nincsenek a közelben rokonok. Azt érzem annyira fáradt vagyok , hogy egy két óra nem tölt már fel , nagyjából bármi "emberi tevékenység" aminek nincs köze gyerekhez, a képzeletemben elérhetetlen vágyakozás. Már azt is irigylem, aki egyedül tud enni...és haragszom kb mindenkire már. Ez biztosan nem jó irány, de nem látom hogy lehetne ebből kiszakadni, mert mint írtam az a kevéske idő, amit néha el tudok szakadni, egyszerűen nem ellensúlyozza...más is érezte így? Hogyan oldottátok meg?
2022. júl. 26. 11:16
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
65%
Így van, 9, akkor megtennéd, hogy elhúzol koktélozni a Gyerekvallalás-neveles topikban való kárörvendezés helyett? Köszi.
2022. júl. 26. 12:03
 12/40 anonim ***** válasza:
21%
10-es, meg az összes többi kategóriában. Mert nekem van időm, mint a tenger, nem osztja be senki. :)
2022. júl. 26. 12:05
 13/40 anonim ***** válasza:
42%
12 de jó neked :) És azt tudod, hogy ha meghalsz, akkor teljesen értelmetlen volt az életed!? Mi pedig élünk tovább a gyerekeinkben:) További jó fröcsögést és semmittevést neked, én meg megszeretgetem a gyerekeimet:)
2022. júl. 26. 12:14
 14/40 anonim ***** válasza:
89%
Nem értek egyet a 12essel, de azért durva azt állítani, hogy akinek nincs gyereke, annak értelmetlen volt az élete...
2022. júl. 26. 12:27
 15/40 anonim ***** válasza:
46%
9. És mégis itt vagy és a gyerekesekkel foglalkozol. Visít az irigység a kommentedből csak mondom. Egyszer neked is összejön és nem kell ilyen savanyú kórónak lenned :)
2022. júl. 26. 12:36
 16/40 anonim ***** válasza:
26%
14es, de miért durva, egy egyszerű ember, aki nem alkotott hatalmasat, nem hódított meg birodalmakat, nem talált fel maradandó dolgot, annak mi értelme az életének, ha még gyereke sem született? Élt, evett, kakált, a pénzét magára költötte, meghalt és soha senki nem fogja mesélni tovább a történeteket róla, senkiben nem él tovább a vére. Akkor mi értelme szerinted az életének?
2022. júl. 26. 12:44
 17/40 anonim ***** válasza:
80%
Én átérzem a helyzetedet, 2 év van a gyerekek közt, segítség nekem sincs igazán, rokonok távol élnek. Az eleje volt a legnehezebb. Idővel könnyebb lett, most a kicsi is másfél éves, már jobban el tudnak együtt játszani. Mondjuk a nagy problémásabb, dackorszak... Hétvégente mindig megyünk vhova, ha az idő engedi. Igaz, hogy a családdal, de nekem az is feltöltődés, ha a szabadban lehetek. Irigységet soha nem éreztem. Van egy jó barátnőm, az ő fia egyidős a nagyobb gyerekemmel, össze szoktunk járni, az is jó szokott lenni. Nekik csak egy gyerekük van, lényegesen könnyebb helyzetben van. De nekik is megvannak a problémáik, csak más jellegű, mint az enyém.
2022. júl. 26. 12:50
 18/40 anonim ***** válasza:
93%

A napokban pont szembejött velem egy idézet:

"Mert az igazság az, hogy a szülés utáni első néhány év nagyon messzire elszakít attól, aki valaha voltál - de aztán újra összerak azzá az emberré, akivé válnod kell."

Ez annyira igaz. Ez a SZOLGÁLAT csak a gyerkőc első 2-3 évében tart. Probléma, feladat, szervezés, stb. kitart továbbra is, de nagyon sokat javul a helyzet, amikor az ember visszamegy dolgozni, emberek közé megy és embernek érzi magát újra. Neked ez most nem adatik meg és bár sokan nekem eshetnek eme kijelentésem miatt, idővel a nagyiknak is "le lehet passzolni" a gyerekeket pár éjszakára, vagy elmennek táborozni, barátokhoz pizsipartizni, stb. ami nagyon sokat számít majd. :)

Bár közhely, hidd el pár év múlva tényleg vissza fogod sírni ezt az időszakot, amikor ilyen picikék voltak és cukik.

Nem tudok mást mondani, minthogy kitartás! Addig is pedig ha segítség érkezik, azt el kell fogadni! :)

2022. júl. 26. 13:02
 19/40 anonim ***** válasza:
75%

"csak ez az élet igazi értelme, és nem lennék Balin láblógatva boldogabb"

A balis opciót próbáltad már amúgy?

EDIT: ahh hagyjuk, a többi kommented alapján tipikus gyerekbe belebuz..uló anyuka vagy, aki csak a gyereknevelésben érzi magát komfortosan. Mondom ezt úgy, hogy nekem is van két gyerekem. Mégsem érzem azt, hogy ők lennének az életünk egyetlen értelmei. Ahogyan azt sem gondolom, hogy az ember létezésének az az értelme, hogy szüljön jobbra balra, aztán erre verje magát. Próbálod előadni a nagy boldogságot, de borzasztó gondolkodás ez.

2022. júl. 26. 13:07
 20/40 anonim ***** válasza:
83%
Nekem egyedül az utazás az, ami hiányzik és igen, tudok irigykedni, ha fb-on egy ismerősöm itt ott amott van. De az is ott motoszkál bennem, hogy adott ismerősöm szakítás utáni vígaszúton van, 36 évesen hagyták ott, nyilván nőként ketyeg a biológiai órája és pontosan tudom, hogy legbelül ő mennyire szorong, mi lesz vele, ki fogja őt elvenni (jelenleg ugye nincs jelölt se), pláne gyereket csinálni. Szóval megvan mindenkinek a maga nyomora.
2022. júl. 26. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!