A nem UHT tejet forralni kell a gyerekeknek?
Kisfiam 20 hónapos, már 2 hete iszik uht tejet, de ma csak friss tej van itthon, dobozos, de nem uht. Ezt a félét forralni kell?
Köszi
Forralni kell, mert a pasztőrözés nem öl meg minden baktériumot:A pasztőrözés az enzimek inaktiválását és a baktériumok vegetatív alakjainak jelentős arányú elpusztítását célzó, viszonylag enyhe beavatkozás. A sterilezés, forralás ( csírátlanítás ) valamennyi mikroorganizmus (közöttük a hőtűrő baktériumspórák) gyakorlatilag teljes elpusztítását lehetővé tevő erőteljes hőkezelés.
Tehát forralni kell, mert amit az előzői s belinkelt,71 fokon nem pusztul el minden baci, azért sterilizálunk forralt vízzel,ami 100 fokos.De kérdezd meg az orvost. Egy élelmiszermérnök anyuka.
Kedves utolsó!
Én nem sterilizáltam, mert anyatejes volt nagyon sokáig. A vizét sem forraltam, mert babavizet kapott, de azt is csak közel egy évesen fogadta el.
A tápszeréhez sem forralom a vizet, hanem az ásványvizet mikrozom langyosra.
Ezért nálunk ez kimaradt. Az orvos konkrétan azt mondta, hogy csak tápszert/tejitalt adjak neki. Nehát nem adott hozzá havi 10 e ft-ot is. Megmár egy kicsit túlzásnak tartom a közel 2 évesnek a csak tejitalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!