Szerintetek van értelme mérni a babát?
Sajnos nem tudom, hogy van e elegendő tejem. Így cici után az adok általában pótlást, de csak ha kéri a kisfiam. Bár a védőnő azt mondta, hogy nem működik ez a méricskélős dolog, én ma mégis vettem egyet. Evés előtt 4,09 volt a kisfiam, evés után pedig 4,20.
Egyszerűen az őrületbe kerget a dolog. Mert van, hogy cici után nyügös, nem akar aludni, aztán sír is. Ha megkapja a tápszert, akkor bealszik. Most egy órája evett (csak cici), de már sír.
Szoptatási tanácsadó nekem nem segített. Konkrétan telefont nem vették fel, e-mailre nem válaszoltak.
Én nem értem, miért nem lehet kipróbálni a mérleget? Kipróbálod, aztán eldöntöd, hogy neked hasznos volt-e, vagy nem. Mérési hibák előfordulnak. De azért hasznos.
Én éjszaka biztos nem tudtam volna ülve szoptatni. Fekve nem tudsz? Én mindig úgy szoptattam, és jókat aludtam a gyerekkel együtt.
#22 Szoptatok ülve és fekve is. Aludni sosem alszik mellettem, a kurzuson jól fejünkbe verték, hogy tilos, veszélyes, így nem merem, mertem. Szoptatás közben sokszor elbóbiskolok, érzem, ahogy esik a fejem hátrafelé, gyorsan felkapom. Emiatt is félek, mert bár magamat nem bánom, de a kicsit nagyon. Viszont remélem hamarosan jobb lesz. Jó lenne, ha csak szoptathatnám és kész. De vannak esetek, mint pl. tegnap 42 percig szoptattam, a végén ordított, muszáj voltam adni neki tápszert. Most meg alszik 4-től, 90 ml-t evett mérleg szerint. Egyszer jó, egyszer nem. Egyszer elég, egyszer nem. És ez kerget az őrületbe. Reggel is nem tudtam, hogy éhes vagy sem, mert még keresett a szájával. Aztán bukott, tehát már nem volt éhes. Ez 3 órás etetés után volt, 3x cseréltem pelust, amit utál, önmagán kívül ordít, az ablakot is be kell zárnom, mert a szomszéd kutya is rákezd ugatni.... Ami egyszer jó, az máskor nem, egyszer az etetés, peluscsere 45 perc, máskor 1,5 óra vagy még több, de ha hosszú, akkor már azt se tudom mi van, egybefolyik minden 🤷🏻♀️
Ti éjszaka esztek?
Miért ne alhatna melletted? Ilyet még nem hallottam. Hacsak nem alkoholmámorban, bedrogozva fekszel le, nem fogsz ráfeküdni és agyonnyomni. Én úgy aludtam, hogy a falnak volt tolva az ágy, és a baba aludt belül, így leesni sem tudott. A fiam 3 hónapos koráig nem volt hajlandó a kiságyban egyedül aludni, így mindig velem aludt. 10 éves, szóval túlélte.
De éjszaka mindig így szoptattam, volt, hogy visszatettem a kiságyba, volt, hogy bealudtam, és reggel arra ébredtem, hogy ott alszik mellettem. Aztán amikor beteg volt a lányom, vagy jött a foga, csak velem aludt.
90 ml az nem tűnik kevésnek, lehet, hogy nem azért sír, mert éhes. Nehéz eset ez, az enyémek is ilyenek voltak, egész nap nyűglődtünk, nem tudtam mi a bajuk. Védőnő nem sokat segített, annyit mondott, hogy unatkozik, foglalkozzak vele.
OFF: Az elején én is féltem, hogy ráfekszem a babára, ha szoptatom és úgy elalszom, aztán úgy döntöttem, hogy még mindig nyugodtabb így, mint ha ülve szoptatás közben elbóbiskolok és kiejtem a kezemből, ráadásul volt egy időszak, a 1-3. héten, amikor nagyon nem volt jó ülni. Úgyhogy két hét után éjszakánként rátértünk egy pár hétre a drive in szoptatásra (a férjem ágyhoz hozta, aztán utána visszavittem, ha nem aludtam el). Azért stabil oldalfekvésben szoptattam ;). Amire még jó volt ez, hogy más pozícióban szopik a baba. Amikor az éjszakai fekvős szoptatás elmaradt, jött nálam a tejcsatorna elzáródás.
Ami engem megnyugtatott, amikor a védőnő azt mondta, hogy az anyatejes pisi-kaki nem szokott marni, ha nem muszáj, akkor éjszaka ne pelenkázzak. Mert szoptatni még lehetett félálomban (főleg, mert simán volt 45 perc alkalmanként), de a pelenkázástól mindketten felébredtünk.
Kitartást, pár hét és remélhetőleg nálatok is elkezdenek rendeződni a dolgok!
Aztán bukott, tehát már nem volt éhes.
Tévedés. A bukás sokszor azért van, mert a büfi felnyomja a tejet. Simán lehet, hogy éhes még a bukás után.
Az első babámnál még kötelező volt mérni.. szerintem nem hülyeség.. en úgy voltam nyugodt,hogy tudtam jól lakik. Sőt fejtem is szopi után a maradékot. Nekem beállt egy bizonyos mennyiségre,de nem gyarapodott,4 hónapig elég volt neki aztán már sajnos nem. Ugyanígy nyűgös volt,nem bírt aludni stb.. onnantól kapta a pótlást és nem volt gond.
Én nagyon ellene vagyok annak aki csak cici cici mindenáron elég az neki.. de közbe a babája nem hízik vagy alig.. szerintem senkinek nem jó úgy ha nincs tele a hasa hanem egyél annyit amennyit kapsz..
Második babámnál az elejétől kellett pótlás,nála sajnos nem volt annyi.. mérni már nem kellett,de én néha megnéztem. Aztán megjött és onnantól nem cicizett.. így fejnem kellett. Jelenleg 5 hónapos fele fele arányba kapja a tejcsit meg a tápit még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!