Szerintetek van értelme mérni a babát?
Sajnos nem tudom, hogy van e elegendő tejem. Így cici után az adok általában pótlást, de csak ha kéri a kisfiam. Bár a védőnő azt mondta, hogy nem működik ez a méricskélős dolog, én ma mégis vettem egyet. Evés előtt 4,09 volt a kisfiam, evés után pedig 4,20.
Egyszerűen az őrületbe kerget a dolog. Mert van, hogy cici után nyügös, nem akar aludni, aztán sír is. Ha megkapja a tápszert, akkor bealszik. Most egy órája evett (csak cici), de már sír.
Nálunk mérték már az újszülött osztályon is.
Sajnos 5 hetesen bekerültünk a csecsemőosztályra, és ott is mérték.
Mondjuk egészen elképesztő nézeteket vallottak a szoptatásról. 5 hetes gyereknek szerintük 20 percig elég szopni. Az enyém 50 percig szopott,utána bukott, hát teljesen ki volt akadva a nővérke, hogy lehányta őt a gyerekem, mert túletetem, és tönkreteszem a gyomrát. Ott állt mellettem, és 20 perc után lekapta a gyereket a mellemről. Az meg hiába ordított, állították, hogy neki ennyi pont elég volt.
Semmi értelme.. úgy mondom, hogy én mértem az elsőt egy ideig, mert nem tudtam miért gyűgös.
Ott adtam fel, amikro szoptatás után kevesebbet mutatott, mint előtte.
2. Gyerekkel is mértem 2 napig, nál csak amiatt, mert tandem szoptattam, kiváncsi voltam emnnyi jut neki kb, mert 4-5 p volt a max szopási ideje..
De itt is voltak fura mérések.
Ne adj tápszert
Tedd újra mellre
Nekem az volt az adum, hogy alkalmankent egy mellből szoptattam.. ha valamiert mégis annyira oda volt.. akkor kapott a másikból.
Ez volt a “pótlàs”
A mérleg arra biztosan alkalmas, hogy még egy dolog miatt aggódjon az anya ;). Ettől még nekünk volt, elhúzódó sárgaság miatt mértem is, de nem etetésenként, hanem naponta, aztán hetente. Az elején próbáltam étkezés előtt-után mérni, de volt, hogy mínuszba ment, úgyhogy ezt hanyagoltam. Nálunk sokszor 45 percig is eltartott egy szoptatás.
Az egyik barátnőmnek az elején nem gyarapodott a védőnő szerint megfelelő ütemben a baba, így ő mért, fejt és este a lefejt tejből betoldott még egy étkezést.
A szomszédasszony étkezésenként mért, hogy tudja, mennyi tápszerrel kell még megtoldania a tejet, de igyekezett minél többet szoptatni és minél kevesebbet tápszerezni, hogy idővel elég legyen a tej. Bejött neki, csak az elején kellett kiegészítés.
15
Szoptatásra gondolnak
Ézkezés előtt és után..
Köszönöm szépen a válaszokat!
Ez a mérlegelést a háziorvos hozta fel amúgy. Illetve azt is mondta, hogy érdemes kérdezni az időseket, nagyikat például. Na anyós is itt volt éppen, aki már előtte is sopánkodva sorolta, hogy minek adok tápszert? Látszik, hogy jól szopik. Igen, nagyon ügyes, ez tény és való. De van, hogy hosszú cicizés után is ordít, mint a sakál. Ma reggel fél 6-tól fél 9-ig csak evett, meg pelust cseréltem. Előtte 4:45-kor raktam le az ágyába.
Az is a baj, hogy mindenki megmondja a tutit, kioktatna, de segíteni senki sem segít igazán, csak kérdőre von. Ma is a 3 órás etetés után elfogott a sírás. Ha csak szoptatom, feje tetejére áll minden, egyik érkezés folyik a másikba, alig alszom. Tudom, ez ilyen... De én egyedül is csinálom, a férjem dolgozik. Több, mint két hete vagyok ebben a vegetáló üzemmódban, néha már félek, hogy elesek a kicsivel vagy bealszom stb... Bárki, aki idejön, csak okoskodni tud, segíteni senki. Persze nem várom el, nem kell, egyedül is megy, egyelőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!