Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónapos részben anyatejes...

4 hónapos részben anyatejes babánál el lehet kezdeni a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
Nagysúlyú, elég fejlett babáról van szó, nagyon jó étvággyal. Kevés a tejem neki, általában estére tápszert szokott kapni, napközben szopizik. Éjszaka már nem szokott enni. Nagyon nézi a kajákat, szerintem már szívesen megkóstolna ezt-azt. Érdemes lenne elkezdeni a hozzátáplálást? Részben anyatejes babák anyukái, ti hogy csináltátok?
2022. júl. 20. 12:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

En személy szerint várnék vele 6 hónapos koráig, ha lehet. Nem tudom, h a pures vagy blw taplalast választod majd, de ennyi idősen az en kisfiam is érdeklődött, nek feltétlen, mert tudta, h ami nálam van, az etel, hanem, mert ekkor nyílik ki számukra a világ es minden erdekes, főleg, amit te/ti csináltok, ebbe az eves is beletartozik.

Egyetértek azzal, h több kutatás is mar kimutatja, h hiába csináltak az előző sok generáció, h 3-4 hónapos kortol pépet meg akar főzeléket, stb adtak enni a babáknak, az emésztő rendszerük nem fejlett ki teljesen meg es két hónap ilyen terén sok ido. Persze nekem is -bevallom/ volt, h 5.5 hónaposan jobban ra voltam izgulva a blw témára (egy szuper nyitott babával) es hagytam h megnyalja a banánt vagy az almát, avokadot, amit ettem vagy épp adtunk egy db cikkre vágott paradicsomot vagy pizza szélét a kezébe; szóval en sem vagyok “szent”. Nálunk igaz 100% anyatejes volt, bar nem hiszem, h számít ez, de azert örülök, h kivartam a hat hónapot a kostoltatassal.

Nekem a védőnő nem ajánlotta a négy hónapos kort alapból sem, rendben volt a sulya es mondta h ez a négy honap kicsit elavult teória, de mondta azt is h ha nagyon akarom, akkor kostolhat kis reszelt almát (de a mi vedononk inkább tradicionalis hozzataplalas híve, nem blw, szóval en nem adtam neki kanállal kajat)

2022. júl. 20. 21:45
 12/12 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam teljesen anyatejes baba volt,de nagyjából 4 hónapos koráig hasfájós,szóval én saját példán láttam,hogy valóban akkortájt kezd megérni a baba emésztése.Mi kb. 5,5 hósan kezdtük a kóstoltatást,nem volt gond.Én is várnék 5,5-6 hós koráig figyelve a hozzátáplálási érettség jeleit,hacsak nem indokolja mondjuk az,hogy megáll a súlya a gyarapodásban.A családban volt ilyen is,ott teljesen tápszeres baba volt,nekik javasolták a korai hozzátáplálást emiatt.
2022. júl. 21. 04:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!