Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aggòdnál, ha a 19 hònaposodnak...

Aggòdnál, ha a 19 hònaposodnak alig lenne pár szava?

Figyelt kérdés
Nem vagyok elfogult, de nagyon èrtelmes/ügyes gyermekem van, mások szerint is kiemelkedő a finommotorikája. Mutogat, kanállal eszik, lèpcsőzik, formabedobòzik,a kis játszòján felmegy a lètrára,bemászik a hintaszèkèbe, kimászik, felmászik a szèkre, letolat a szèkről esès nèlküp, leveszi a szandálját egyedül, bilizünk már stb. Mindent is elmagyaráz, de nem beszèl. Hangutánoz, mindent megèrt, de nem mondja ki a szavakat, csak pár szava van, azt sem mondja ki helyesen sokszor. Max 10 szava van, amivel pròbálkozik, de sokat halandzsázik, dumál. Barátnőm fia 18 hòs ès mond komplett szavakat, szinte minden nap újat. Persze-persze, ne hasonlìtgassuk, őt pl mai napig eteti, nem mutogat, most kezdett el stabilan járni, de akkor ia frusztrál. Alig várom, hogy beszèljen, mindenben előrèbb járt 2 hònappal az elvártnál, de ez most megakadt. Mikor kell aggòdni?
2022. júl. 19. 23:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
#7 és ez kőbe van vésve?😅🤦
2022. júl. 20. 07:26
 12/17 anonim ***** válasza:
11 feltetelezem tudod mit jelent az hogy normál eloszlás. Nagyszámú minta alapján az jött ki hogy a gyerekek 90%-anal közbe veses nélkül is van minimum 20 szo 2 éves korukra. Ebbe beletartozik a vauvau meg az anya is, szóval nem arról van szó, hogy derivalni vagy buszt vezetni is kell.
2022. júl. 20. 07:50
 13/17 anonim ***** válasza:
31%
Nem érdekelnek a felmérések!Minden gyerek a saját tempójában halad!
2022. júl. 20. 07:52
 14/17 anonim ***** válasza:
Ez így van! Minden gyerek a saját tempojaban halad. Ezen semmilyen statisztika nem változtat, és ezt nem is állítottam.
2022. júl. 20. 07:55
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
A fiam most lesz 4 nap mulva 19 honapos. Gaga-mama-aka-aba megy meg,talan a nem szot mondja vissza utanunk,de inkabb mem-nek ejti meg azt is. Semmi baj vele. Bolcsis,mondtam beiratkozason,hogy mindenben szupi,csak meg beszelni nem nagyon tud,nem tudom mennyire problema e. Egybol lehurrogott a vezeto asszony,hogy ugyan mar,ne olvassak annyi facebook posztot semmivel nincs lemaradva. Gyerekorvos es vedono sem mondta meg,hogy baj lenne. Nyugi. :)
2022. júl. 20. 08:53
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem kell aggódni. Teljesen rendben van.
2022. júl. 20. 10:13
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem baj, nem a barátnő fiához kell hasonlítani. Szerintem nincs baj ha vannak szavak amiket kimond. Az egyik tesóm például 2 éves koráig csak mutogatott és egy szót nem szólt. Most már viszont beszél és jól fizető állása van, egyetemet is végzett.
2022. júl. 20. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!