Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aggòdnál, ha a 19 hònaposodnak...

Aggòdnál, ha a 19 hònaposodnak alig lenne pár szava?

Figyelt kérdés
Nem vagyok elfogult, de nagyon èrtelmes/ügyes gyermekem van, mások szerint is kiemelkedő a finommotorikája. Mutogat, kanállal eszik, lèpcsőzik, formabedobòzik,a kis játszòján felmegy a lètrára,bemászik a hintaszèkèbe, kimászik, felmászik a szèkre, letolat a szèkről esès nèlküp, leveszi a szandálját egyedül, bilizünk már stb. Mindent is elmagyaráz, de nem beszèl. Hangutánoz, mindent megèrt, de nem mondja ki a szavakat, csak pár szava van, azt sem mondja ki helyesen sokszor. Max 10 szava van, amivel pròbálkozik, de sokat halandzsázik, dumál. Barátnőm fia 18 hòs ès mond komplett szavakat, szinte minden nap újat. Persze-persze, ne hasonlìtgassuk, őt pl mai napig eteti, nem mutogat, most kezdett el stabilan járni, de akkor ia frusztrál. Alig várom, hogy beszèljen, mindenben előrèbb járt 2 hònappal az elvártnál, de ez most megakadt. Mikor kell aggòdni?
2022. júl. 19. 23:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
88%

Ha 18 éves koráig nem beszél, akkor mindenképp elkezdenék aggódni.

Mi babánk elég hasonló képességekkel bír, és 23 hónapos.

Ő is ügyes, pl egyedül felemeli a vizes poharat, iszik, és leteszi, anélkül, hogy egy csepp kifolyna, a kertben meg egyedül kiválogatja a fáról a rossz almákat (barna, kicsi, lyukas, összeér..) , leszedi és összegyűjti.

Beszélni viszont nagyon kezdetlegesen beszél. Kb 15 szót használ aktívan és mások számára is érthetően. A mondatképzése annyi, hogy pl "apa! ki!"

Még gügyög úgy 5-10 szót, amit csak mi értünk.

Érteni viszont rengeteget ért, egész történeteket el lehet neki mesélni.

2022. júl. 19. 23:23
 2/17 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon frusztralt edesanya vagy. Ne hasonlitgasd!!! Ez hosszu tavon a gyereked kárára megy.

En is para mami vagyok, de ez tulzas. Kesöbb is mindig mindenben elsönek kell majd lennie elörebb a többinel?

Nagyon szomoru felnött valik majd belöle ha ilyen elvarasaid lesznek vele szemben

2022. júl. 19. 23:23
 3/17 anonim ***** válasza:
79%
Nem, mert 4 eves korig kell beszelni.
2022. júl. 19. 23:25
 4/17 anonim ***** válasza:
92%
Nem.
2022. júl. 19. 23:33
 5/17 anonim ***** válasza:
66%

Nem

2 éves kora után aggódnék és vinném megnézetni..( aggódtam is és vittem is, beszédindításra volt szükség, gyorsan behozta)

2022. júl. 20. 00:26
 6/17 anonim ***** válasza:
86%
Nem
2022. júl. 20. 00:44
 7/17 anonim ***** válasza:
48%

Jon a sok képmutató! Ne hasonlitgasd! Nyilván egy normális anya egészséges mértékben oda Kelly hogy figyeljen a gyereke fejlődésére. Az egyik leggyakoribb aggodalom ilyen korú gyerekek körül a beszedfejlodes.

Kérdező, a leírásod alapján én nem aggodnek a beszéd miatt. Az átlag 2 éves 50 szót kell, hogy mondjon, sőt az új szuroben ezt levitték 20-ra. A gyereked 2 éves koráig meg 5 hónap van, ez az eddigi élete negyedének megfelelő idő. Teljesen időben van. Persze vannak gyerekek, akik korábban kezdenek beszélni, de attol meg az is normális, ahogy a tiednel alakul!

Ha más területen nincs elmaradás, akkor nincs miért aggodnod ;)

2022. júl. 20. 06:20
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyi szava lett volna (és még a hangutánzókat hozzá se számoltad! Minden értelmetlennek tűnő, de neki értelmes, következetesen használt szó, szótöredék számít!), akkor egy percig nem aggódtam volna, hisz ezzel bőven hozza az elvárt normát a gyereked.

Az enyémek nem hozták. Nulla szavuk volt 18 hónaposan.

Első gyereknél aggódott helyettem a neurológus és utána én is. Terápia mellett is nehezen indult be.

Második gyerekkel aggódtam én is, nem akartam hogy ő is olyan kínlódva haladjon.

Nála viszont szerencsére "magától" jobban alakult. 2 éves korára fél évvel előrébb járt, mint a testvére fejlesztés mellett.

2022. júl. 20. 06:35
 9/17 anonim ***** válasza:

5. Vagyok

De nálu k ennyi sem volt a pàr szó az habgutánzó volt

Anya -apa -nem -ki

Nah enyni volt a szava

2022. júl. 20. 07:17
 10/17 anonim ***** válasza:
77%
Basszus hol élsz?Miért is kéne aggódni?A lányom most két és fél éves,kb 3-4 hónapja kezdett beszélni.Azóta be nem áll a szája.Fiam másfél évesen folyékonyan beszélt.Nem egyformák!
2022. júl. 20. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!