Aggòdnál, ha a 19 hònaposodnak alig lenne pár szava?
Ha 18 éves koráig nem beszél, akkor mindenképp elkezdenék aggódni.
Mi babánk elég hasonló képességekkel bír, és 23 hónapos.
Ő is ügyes, pl egyedül felemeli a vizes poharat, iszik, és leteszi, anélkül, hogy egy csepp kifolyna, a kertben meg egyedül kiválogatja a fáról a rossz almákat (barna, kicsi, lyukas, összeér..) , leszedi és összegyűjti.
Beszélni viszont nagyon kezdetlegesen beszél. Kb 15 szót használ aktívan és mások számára is érthetően. A mondatképzése annyi, hogy pl "apa! ki!"
Még gügyög úgy 5-10 szót, amit csak mi értünk.
Érteni viszont rengeteget ért, egész történeteket el lehet neki mesélni.
Nagyon frusztralt edesanya vagy. Ne hasonlitgasd!!! Ez hosszu tavon a gyereked kárára megy.
En is para mami vagyok, de ez tulzas. Kesöbb is mindig mindenben elsönek kell majd lennie elörebb a többinel?
Nagyon szomoru felnött valik majd belöle ha ilyen elvarasaid lesznek vele szemben
Nem
2 éves kora után aggódnék és vinném megnézetni..( aggódtam is és vittem is, beszédindításra volt szükség, gyorsan behozta)
Jon a sok képmutató! Ne hasonlitgasd! Nyilván egy normális anya egészséges mértékben oda Kelly hogy figyeljen a gyereke fejlődésére. Az egyik leggyakoribb aggodalom ilyen korú gyerekek körül a beszedfejlodes.
Kérdező, a leírásod alapján én nem aggodnek a beszéd miatt. Az átlag 2 éves 50 szót kell, hogy mondjon, sőt az új szuroben ezt levitték 20-ra. A gyereked 2 éves koráig meg 5 hónap van, ez az eddigi élete negyedének megfelelő idő. Teljesen időben van. Persze vannak gyerekek, akik korábban kezdenek beszélni, de attol meg az is normális, ahogy a tiednel alakul!
Ha más területen nincs elmaradás, akkor nincs miért aggodnod ;)
Ha ennyi szava lett volna (és még a hangutánzókat hozzá se számoltad! Minden értelmetlennek tűnő, de neki értelmes, következetesen használt szó, szótöredék számít!), akkor egy percig nem aggódtam volna, hisz ezzel bőven hozza az elvárt normát a gyereked.
Az enyémek nem hozták. Nulla szavuk volt 18 hónaposan.
Első gyereknél aggódott helyettem a neurológus és utána én is. Terápia mellett is nehezen indult be.
Második gyerekkel aggódtam én is, nem akartam hogy ő is olyan kínlódva haladjon.
Nála viszont szerencsére "magától" jobban alakult. 2 éves korára fél évvel előrébb járt, mint a testvére fejlesztés mellett.
5. Vagyok
De nálu k ennyi sem volt a pàr szó az habgutánzó volt
Anya -apa -nem -ki
Nah enyni volt a szava
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!