Milyen házimunkát tudtok elvégezni úgy, hogy a baba hordozókendőben rátok van kötve?
Semmilyet! A babának az ágyában a helye két szopi között,
és nem rajtam! Főzéskor a gőz,vagy takarításkor a por és a vegyszer szaga árt neki! Különben is mindkettőnknek nagyon kényelmetlen lenne!
Nos, én még inkább kezdő vagyok e téren, de leírom, mik a tapasztalataim a most két hónapos lányommal. Elöl zsebes keresztkötéssel szoktam magamra kötni (ún. "front wrap cross carry"), újszülötteknek való hordozókendőben.
Sütés-főzés: lehet. Persze nem a felcsapó gőz meg a sercegő forró zsiradék társaságában, hanem észszerű körülmények között.
Mosás (gépi), teregetés: minden további nélkül. A ruha kiszedésénél meg a teregetésnél kell vigyázni a hajolgatás miatt. Nem lehetetlen, csak némi rutint igényel.
Mosogatás: nekünk mosogatógépünk van, de néhány edényt, evőeszközt elmostam már "kendősen". Semmi gond nincs vele, csak óvatosnak kell lenni (pl. ne csöppenjen a gyerekre a víz).
Takarítás: a portörlést tényleg kihagynám, meg az erősebb szerekkel való kézi mosást, sikálást is. Ugyanakkor felsöpörni, felmosni prímán lehet. Porszívózni is, a lányom kifejezetten elalszik tőle (bár a hordozókendőben a legtöbbször amúgy is alszik).
Rendrakás, növénylocsolás, pakolás ide-oda: gond nélkül.
Szemétlevitel vagy vásárlás: szintén nem gond, max. ha erős szél fúj vagy esik, esetleg nagyon hideg van, akkor erre figyelni kell (kissapka a kilógó fejre, begombolható kabát rád, ilyesmi).
Ablakmosás: inkább ne (egyensúlyozás, leesésveszély, csöpögő szer...). De tükröket pucolni teszemazt lehet, ha nem erős a szer kipárolgása.
Vasalás: nálunk nem én vagyok érte a felelős, de gondolom, kellő elővigyázatossággal lehet. Ki fogom próbálni, és ha mégsem, újra írok ide. A ruhákat összehajtogatni, elpakolni persze lehet.
Hozzátenném, hogy rajtam se éjjel-nappal lóg a leány, hanem ha a szükség épp úgy kívánja. Gyerek-, szülő- és megkötésfüggő is a dolog (nem mindegy, elöl van-e vagy hátul, mije hova lóg stb.), ez csak egy vélemény a sok közül. És a derekat, a vállat bizony egy idő után megterheli az a plusz súly...
Remélem, tudtam segíteni. Szép napot, jó hordozást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!