Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött babával mikor...

Újszülött babával mikor "szokás" utazni?

Figyelt kérdés

November közepére vagyok kiírva, első baba lesz. Már most nehezemre esik az utazgatás, de nyilván még megyünk anyósomékhoz, akik 1,5 órányira laknak tőlünk. Úgy szoktuk, hogy pénteken munka után megyünk, vasárnap este jövünk, havonta 1X. Alapjáraton nem szeretek ott lenni, kicsi a ház, kényelmetlen, nincs intimszféra, mert az anyósom folyamatosna bejön a szobába, felkelt stb., de igényli, hogy menjünk ilyen sűrűn. Mikor én ott vagyok, akkor a cigit nem elöttem szívja, de másik szobában igen, pedig tudja, hogy attól jött ki az asztmám is és hogy utálom a cigit úgy ahogy van. Ez szó, mint száz, kisbabával nem szeretnék ezen okok miatt ott aludni.

Viszont a legutóbbi látogatáskor apósom is pont ezt mondta, hogy ha megszületik a pici, akkor nyilván ritkulnak majd a látogatások, így is nehéz beütemezni ezt a havi 1 hétvégét, erre anyósom, hogy már miért lenne így, ugyanúgy megyünk.

Akkor gondolkoztam el, hogy más ezt hogy csinálja/csinálta? Mikor utazott 1,5 órát a picivel, vagy aludt ott máshol vele? Én úgy terveztem, hogy ha november közepén megszületik a pici, akkor utána ők jönnének el meglátogatni, mi meg karácsony körül mennénk elsőnek, de szívem szerint akkor sem aludnék ott, inkább reggel mennék, este jönnék.

2022. júl. 14. 13:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%

Ottalvósra azért bazi sok cuccot tud pakolni egy elsőgyerekes friss anyuka - legalábbis én biztos 😆.

Itthon van egy rutin és ezeregy köcöle, a melegentartó (fejt tejet + tápszert etetek), a légzésfigyelő, a babakocsi, a hurcikendő... hány váltás ruhát vigyek, hova fogom lefektetni, vigyem a melegen tartót vagy tűzhelyen melegítsek (akkor garantáltan felébred az egész ház, mert nem fogja sírás nélkül kibírni a gyerek), hol fürdetem, ahhoz mit vigyek...? Kombink van, de egy sima kirándulásra is úgy telecsűrjük a kocsit, hogy egy fogpiszkálót nem ejtesz le 😅 és most egy hónapos.

Ha már ott leszel, úgyis át tudod látni, hogy mi fér bele nektek, és mikor. Mi nemrég fontolgattuk, hogy a hétvégi házunkba kimegyünk egy éjszakára, de végül mondtam a férjemnek, hogy még nem vállalom. Pedig az 20 perc autózás, és magunk vagyunk, de örülök, ha itthon kialakul valamiféle rutinunk, nem akarok most egy tök új környezethez is alkalmazkodni.

Az biztos, hogy cigifüstbe nem vinném.

2022. júl. 14. 14:37
 12/16 anonim ***** válasza:

11

Nah pont erre gondoltam..

A szülő rugalmasságàn múlik🤣🤣🤣🤣🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

( tegyem hozzá, hogy csak szoptattam.. de a hozzátáplálós időszakban viccesebb pakolások voltak.. )

Én mondjuk simán egy csapban is megfürdettem őket vagy beálltam velük a zuhanyzóba is, vagy a kádba..

De 6-7 hónaposan itthon is nagykádban pancsiztak már.

Gyermekágy alatt én nem

Mennék sehova ( voltam és bánom)

2022. júl. 14. 15:02
 13/16 anonim ***** válasza:
Hat itt elsősorban arról van szó, hogy utálsz ott lenni. Mi szeretünk a szüleimhez menni, mentünk is, mikor a kicsi 2 hónapos volt, vonattal, 300 km. Semmi gond nem volt.
2022. júl. 14. 16:34
 14/16 anonim ***** válasza:
1 honaposan is autoztunk már vele, de 2,5 éves múlt nem aludtunk még mashol, nem is hiányzik.
2022. júl. 14. 16:35
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A téltől/hidegtől félek én is, mert anyósoméknál kályha van minden szobába, előszoba+Konyha nincs fűtve, én nagyon szoktam fázni, fürdőszobába meg csak akkor van a konvektor feltekerve, ha este fürdés van.

Az a baj, hogy nem igazán lehet a pici szobába se szabályozni, mert ha begyújtunk, iszonyat meleg van, ha kinyitjuk az ajtót, akkor kihűl reggelre :/

2022. júl. 15. 12:13
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia, szerintem ezen ne stresszelj előre, majd kialakul. Mondjuk én egy másfél órás út miatt nem aludnék sehol, de ez én vagyok. Főleg olyan helyen nem ahol nem szeretek lenni. Ha havonta elmentek fél napra, vagy ők mennek fél napra az szerintem bőven elég. És nyilván itt nekik kell majd alkalmazkodni.

De ezt ti tudjátok, leültök és megbeszelitek, hogy változás van el kell fogadni

2022. júl. 16. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!