Lehet hogy üvegszilánkot nyelt a a baba?
Ha lenyelte, az nem feltétlen a szájában vagy a nyelvében tesz kárt, hanem a nyelőcsövében (meg ahogy halad majd tovább).
Legyek paramaminak titulálva, de én rohannék vele vizsgálatra, inkább legyen felesleges kör.
Mi még a macskával is rohantunk azonnal az állatkórházba, amikor nem tudtam eldönteni, lenyelt-e egy kabátgombot vagy sem. Vagy mikor a másik cica egyszer megrágott egy szobanövényt, ami mérgező lehet. Mindkettőt elkábították, hogy megröntgenezzék, vaklárma volt, sejtettem is, de nem lettem volna nyugodt, ahogy a férjem sem.
Ezért csodálom az itteni hozzáállást.
Most minden rossz indulat nélkül..meg van az esélye annak,hogy üvegszilánkot nyelt a babád és te ahelyett,hogy az ügyeletet,sürgősségit,háziorvost hívnád,hogy mire figyelsz elaltatod és pöcsölsz azzal,hogy GYAKORIKÉRDÉSEKRE írj kérdést úgy,hogy talán nem is válaszol senki 30 percen belül sem.
Normális vagy? Segítek,nem.Normális ember,normális szülő ilyet nem csinál.
Alighanem semmi baja,de legközelebb ne az internet legyen az első útvonalad,hanem hívd azt aki tényleg segíteni tud..anyám borogass,kik vállalnak gyereket..és ha most tényleg lenyelte volna,és belső vérzése lenne vagy valami? 🤦🏼♀️
Nyugodtan ülnél a p*csádon és körbe-körbe írkálnál messengeren és gyakoribb,hogy "jaaj remélem nincs baja a gyereknek"?!
Írásban aggódsz,amúgy meg nagyon úgy tűnik,hogy nem vetted komolyan a dolgot..
Alighanem csak azért sírt,mert elvetted a telefont tőle és a felelőtlenséged miatt is tedd össze a két kezed,hogy csak ennyi történt.
A röntgen csak fémet és csontot ver vissza, nem látnának semmit. Tudom mert nálunk volt veszély hogy egy élesebb letört műanyagot nyelt le a gyerek berongyoltam és nem tudtak vele semmit kezdeni. Annyit mondtak, hogy figyeljem, nem látszik-e úgy mintha fájdalma lenne, 24 óra után ha nincs semmi baj, megnyugodhatok.
Nem tudnak vele semmit csinálni, átkutatni nem tudják a bélrendszerét, ha nem okoz bajt valszeg kikakálja, de az is lehet hogy semmi nem ment le. Figyeld árgus szemmel a kövi 24 órában és ha nem látod úgy hogy fájna neki valami, megnyugodhatsz.
1 mm-es darab is tehet kárt, ha éles vagy hegyes.
De jó tudni, hogy a többség annyira sem aggódna a gyerekéért, mint én a macskáimért.
Azóta 2 szer kakilt egyszer egy tartalmasabbat másodjára egy nagyon kicsit átkutattam, áttúrtam nem volt benne semmi..
Szép átlagos kaki volt. Azóta amióta kakilt nyugottabb is sokkal. Nevet, játszik. Nem akartam orvoshoz vinni mert nem láttam hogy nyelt le volna az üvegből.. elvettem a kezéből elkezdett üvölteni. Megilyedtem mert láttam, hogy elötte nyalogatta a szájába vette. Csak megakartam tudni h milyen mellékhatása lett volna ha lenyeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!