Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos baba ehet már...

8 hónapos baba ehet már kiflit, kenyeret?

Figyelt kérdés

Itt olvasgattam miket adnak rágcsálni más anyukák a gyerekeknek és simán etetik velük a lisztes dolgokat. Akkor ezekkel nem kell még várni?

8 hónapos fiú anyukája

2010. szept. 21. 14:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Én is 8 hónaposan adtam neki ezeket először. Az enyémnek csak 2 alsó kis foga volt egészen 12 hónapos koráig, így ő nagyon nem boldogult a pékáruval, de kóstolgatta. Babapiskótát is 8 hónaposan kapott.
2010. szept. 21. 14:06
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én is 8 hónaposan adtam neki először, most 9,5 hós, még nincs foga (!), de imádja a kiflit, a nyáltól elázik és úgy csócsálja el. Nem lett tőle semmi baja (mármint a liszttől). Azért sose hagyd egyedül, ha ilyet eszik, nehogy félrenyeljen! Jó majszizást!:)
2010. szept. 21. 14:28
 3/8 Vilcsianyuja ***** válasza:
A glutén bevetezését már 6 hónapos kortól javasolják. Egy kis zab- vagy kölespehely a gyümölcsbe, és a bevezetés le is van tudva. Aztán babakekszet is lehet adni. Az én kislányom 9 hónapos, egy hete kapott először egy kis darab kenyeret. Másnap valami iszonyat büdit kakilt, lehet, hogy az élesztőtől vagy valami adalékanyagtól, ki tudja. Tejes dolgokat még egyáltalán nem adtam neki, így hát a kifli kilőve. Viszont két pofára tömi magába a kukoricapuffancsot, azt nagyon bírja. Nálunk egyelőre az a rágcsi.
2010. szept. 21. 14:33
 4/8 A kérdező kommentje:

Kukoricapufit már én is adtam neki. Imádja.

Akkor ezek szerint mehet a buláta is.

2010. szept. 21. 14:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Öcsém lisztérzékeny, ezért a kisfiam veszélyeztetett. Csecsemő belgyógyásszal beszéltem, és 6 hónapos korban be kellett vezetnem a glutént (minél később találkoznak ugyanis a vékonybélbolyhok a gluténnal, annál kevésbé tudják tolerálni). Akkor babakekszet reszeltem a gyümölcsébe, majd 7 hónapos kortól kapott kenyeret.
2010. szept. 21. 14:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyébként a kukorica nem számít bele a glutén bevezetésébe, ugyanis az nem tartalmaz glutént!
2010. szept. 21. 14:49
 7/8 Vilcsianyuja ***** válasza:
Igy van, a kukoricában nincs glutén. Amúgy következő nasinak én is bulátát vettem, kíváncsi vagyok, azt is igy fogja-e szeretni a lányom.
2010. szept. 21. 15:56
 8/8 Zsöff85 ***** válasza:
Babapiskóta meg puffancs, az kell a gyerekeknek…
2020. jan. 7. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!