A cumizó babák többször ébrednek éjszaka? Mi a tapasztalat?
Nincs összefüggés.
Mindkét lányom cumis, a nagyobbik 6 hetes kora óta átalussza az éjszakákat, a kicsi már elmúlt egy éves, de még sose...
A cumit mindketten megtalálják éjjel és visszateszik maguknak (kivéve ha kiesik az ágyból...)
Hát ez jó kérdés. Az én lányom is cumizik, és mostanában már nincs egy nyugodt éjszakánk a cumi miatt. Egyre többször felébred és keresi, van amikor óránként. Nem tudom hogy azért csinálja mert jön a foga, vagy egyszerűen csak amiatt, hogy kiejti és nem tud nélküle aludni. Amikor nem látok új fogat jönni, akkor is csinálja. Úgyhogy már én sem tudom miért van. Viszont vannak éjszakák, amikor szépen alszik egész éjjel, de ez mostanában 2 hetente egyszer fordul elő.
Amúgy 15 hónapos.
Az én lányom 6 hóig cumizott, akkor elvettem tőle, mert nem bírtam az állandó cumikommandózást. Eleinte csak hajnalban éberkedett (de nem ébredt fel) a cumi miatt, aztán egyre korábban kezdte. Ilyenkor átköltöztem az ő szobájába, hogy gyorsan vissza tudjam adni a cumit, nehogy felébredjen. Volt, hogy már éjfél után elkezdte és egy alkalommal 2,5 órán keresztül 1-2-3 percenként keltem, volt, hogy le sem ért a fejem a párnára, már mehettem is vissza az ágyhoz.
Azon is hónapokig örlőttem, hogy elvegyem-e a cumit, aztán végül a 2,5 órás mutatvány utáni reggelen döntöttem. Aznap a nappali elalvásnál sírt velem együtt, de éjjel nem kereste a cumit, még 1-2 nap nappal sírt, de éjjel teljesen jól aludt. Azóta semmi gond, jól alszunk mindketten.
Nekem a popsi ringatás jött be, 6 hetes kora óta hason altatom, és oldalirányba ringattam. Amikor nagyon sírt a cumiért az első pár napban, akkor simiztem a buksiját, a hátát, és ringattam.
Most már 13 hós, de sokszor igényli anyát, ilyenkor 5 perc alatt elringatom, míg ő előtte fél órán keresztül csak játszott a kiságyban. De magától is elalszik, ez változó.
Én sem bánom már, hogy elvettem a cumit, így megkíméltem magam a leszoktatástól és nem lesznek kiálló fogai.
Amúgy azért szoktattuk rá a cumira, hozzáteszem az 5. vagy a 6. fajta volt, amit elfogadott, de azt is nagy nehezen, mert a cicin akart elaludni mindig.
szia! a fiam cumis, a lányomnak nem kell. egyikük se jó alvó :) 6-9 hónapos korban mindketten ébredtek rendszeresen éjjel, míg a fiam a cumival vissza is aludt, a lányomat ölbe kell venni, meg kell itatni. most úgy érzem, a cumival könnyebb lenne :) ha ez a nyugtalan, fogzós, gyors fejlődéses időszak múlik, cumival, vagy anélkül jobb lesz az alvás szerintem.
szerintem nincs összefüggés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!