Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Leírnátok, hogy 1 éves babátok...

Leírnátok, hogy 1 éves babátok mit és mekkora adagokat eszik, ha még mellette szopizik?

Figyelt kérdés
2010. szept. 21. 10:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Kisfiam egy hét múlva lesz egy éves.

Reggel: szopi és mostanság kuncserál tőlem amikor én reggelizek, ma például evett egy fél szelet párizsit pár falat vajas kenyérrel

Tízórai: mivel nem eszi meg a friss gyümit így üvegeset kap, általában 3/4- 1 üveggel megeszik (joghurtos gyümi vagy babajoghurt, babapudingot is kap, mikor mit)

Ebéd: főzelék vagy én főzök, abból úgy 200-220 ml-t eszik ha üvegeset kap, akkor 1 üveg az adag. Ebédnél is sokszor előfordul, hogy a miénkből kap pár falatot plusszba, persze nem csülökpörköltet. :-)

Délután szopizik egyet, majd rá 2 órára uzsonna: babajoghurt, babapuding, tejpép, vagy mostanság virsli, tegnap meg megevett egy tojássárgáját főtt répával és kenyérrel

Vacsi: szopi

Éjjel is kel még 2-3x, ilyenkor is szopival alszik vissza.

Babajoghurtokból az adagja úgy 1-2 pohár, tejpépből kb egy adag(ami a dobozon fel van tüntetve). Virsliből úgy egy felet eszik meg. Nagyjából ennyi.

Ti?

2010. szept. 21. 11:13
 2/11 A kérdező kommentje:
Reggel szopi,néha adok a vajaskenyeremből is pár katonát, d.e. általában 1 alma és 1 banán összenyomkodva, néha teszek bele 1-2 kanál joghurtot. Ebédre 200 ml főzelék, eddig külön csináltam habarás és rántás nélkül. Du. 1 pohár (100ml) puding, vagy gyümölcs. Este tejpépet adok én is azt a mennyiséget ami rá van írva és utána szopizik. Sajna csak cicin alszik el. Éjjel is 1-2 szer felébred és akkor is szopizik. Tojást és sajtot is teszek a főzibe. Majdnem úgyanúgy eszik, mint a Te kisbabád. Mi 19-én voltunk 1 évesek. Köszi, hogy válaszoltál!
2010. szept. 21. 11:33
 3/11 A kérdező kommentje:
A virslit hogy adod neki, apró darabokra vágod?
2010. szept. 21. 11:34
 4/11 anonim ***** válasza:

szia.

Mi hónap elején voltunk egy évesek.Pont úgy etetem ahogy te Kedves Kérdező:-)Akár én írtam volna.Ja és kisfiú.Én már habarom is az ételeit, vagy rántom, vagy azt eszi amit mi.A kenyeret annyira nem eszi, pedig szereti.Még én is töröm neki a gyümit, úgy jobban megeszi mint darabban.

És hány kilós a babád?Az én fiam 10.5 kiló.Miket csinál?Jár már maga?Szavakat mond?

A faim pár hete jár önállóan, és egy két szó amit tud mondani, de anya, apa még nincs sajna.

2010. szept. 21. 12:04
 5/11 anonim ***** válasza:

Igen, kicsi darabokra vágom a virslit.

Az én kisfiam is este és éjjel csak cicin alszik el, napközben meg sajnos ringatni kell. Már annyi mindent próbáltam...

Tényleg hasonlóan esznek, jó ezt olvasni és tudni, hogy vannak még Anyukák akiknek nem az a cél, hogy a babája már 1 évesen csak azt egye amit ők. A környezetemben szinte csak ilyenek vannak, és amikor megtudják, hogy én hogy csinálom, leszólnak érte. De én úgy vagyok vele, hogy ráér majd egy életen át enni mindent, amíg lehet addig próbálom Őt a lehető legjobban táplálni és persze még szoptatni is amíg tehetem.

2010. szept. 21. 12:05
 6/11 A kérdező kommentje:
Pontosan tudom mondani, mert tegnap voltunk védőnőnél. 10,7 kg és 81 cm. 1 hónapja jár, de azért a nyomában kell lenni, mert ha beindul burul össze-vissza. Sokat van még fa járókában, mert csak így tudok tőle tenni-venni.Kiszórja az összes játékát, ha begurul földhöz vág mindent. Szavakat még nem mond csak habratyol, bár ana, otó-t mondja. Ez talán anya akar lenni és autó. Ja és berreg a szájával. Tényleg sok a hasonlóság a picurok között. A Tied nem kezdi a hisztizést?
2010. szept. 21. 12:11
 7/11 A kérdező kommentje:
Ja és kisfiú!
2010. szept. 21. 12:13
 8/11 A kérdező kommentje:

Pont ezért tettem fel ezt a kérdést, mert én is mindenhol azt olvasom ill. hallom, hogy "ugyanazt eszi amit mi", meg hogy Te még mindig szoptatod? Majd nem tudod leszoktatni meg ilyenek...

Még egy kérdés, ha már ilyen aranyosak vagytok! Napközben mennyi folyadékot iszik a babátok a szopin kívül, mert nekem nem nagyon akar inni sem teát sem vizet? Gondolom ha szomjas lenne, akkor elfogadná a cumisüveget, mert csak öntözni szeret vele.

2010. szept. 21. 12:18
 9/11 anonim ***** válasza:

Mi 13 hósak vagyunk, és mi is így eszünk kb.

Reggel szopizik, majd mikor én eszem a reggelit, tőlem kér kis kenyeret, pékárut. Tízóraira gyümölcs, vagy babajoghurt. Ebédre főzi és mellé vagy rizs, vagy főtt krumpli, vagy ilyesmi amit a sajátomból adok neki hozzá, szereti egyedül szedegetni.

Ebédre ilyenkor még kis tápszert (bio Hipp) próbálok adni neki a főzi mellé, tejként, de csak kicsit fogad el. Ti isztok ebédhez tejeset? Mi nem eszünk meg egy egész üveg bébiételt, egyszerűen ellöki ha nem kér többet, hiába kínálom. Szeretném ha többet enne, de nem kéri.

Délután szopizik, vacsira tejpép, és elalvás előtt is szopizik még.

Kislányom is csak cicin alszik el este, és ha hajnalban felkel rögtön sír érte és akkor is szopizik 1-2szer max.

Napközben kétszer alszik, reggel itthon kiságyban alszik el, úgy hogy fognom kell a pociját közben (ez már nagy áttörés nálunk, mert idáig csak cicin volt hajlandó), délután pedig a séta közben a babakocsiban alszik el.

2010. szept. 21. 12:19
 10/11 A kérdező kommentje:
Én ebéd után van, hogy megszopiztatom, de nem mindig. Tápszert még nem adtam neki, mert szerencsére van elég tejem. Főleg akkor szoktam ebéd után szopiztatni, ha túlságosan tele van a mellem, mert nekem nagyon hamar be tud gyulladni és egyből csomosodik.
2010. szept. 21. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!