Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adtok a babátoknak sinlacot?...

Adtok a babátoknak sinlacot? Miért?

Figyelt kérdés
6 hós a babám, elkezdtem a hozzátáplálást,és azt tanácsolták,hogy tejpép helyett adjak inkább sinlacot.Mennyit eszik meg belőle? a babátok?Melyik napszakban adjátok a babának?Hogy készítitek el ha gyümölcsöt is adtok hozzá,a hígítási arányok érdekelnek.Mennyi víz,sinlac,gyümölcs?
2010. szept. 20. 19:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

vacsorára adom

kanállal adom a kezdetektől, így én sűrűbbre keverem 1dl vízhez 4 evőkanál sinlacot adok. Gyümölcsöt sosem kevertem hozzá.

2010. szept. 20. 19:16
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem adok. Soha nem is adtam. A tejpép jobb szerintem.
2010. szept. 20. 19:21
 3/11 anonim ***** válasza:

Én akkor adtam, mikor semmi más tápszert nem fogadott el.

Reggel és este kapta tápszer helyett, cumiból itta, 160 ml vízhez 4 e.k.

2010. szept. 20. 19:26
 4/11 anonim ***** válasza:
Én adok,a védőnő javasolta.Ebédre adom,mert önmagában főzivel meg hússal nem laknak jól,nagyon kajás babák.Soha nem adtam csak magában.Úgy készítem,ahogy a papíron van,150-hez 5 evőkanál(asszem,mostanában már nem figyelem annyira),összeturmixolom mikor -mivel és kész(2 adag lesz belőle).
2010. szept. 20. 19:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
adok,mivel tejfehérje érzékenysége van,mást nem lehet.meg híznia is kellene.
2010. szept. 20. 19:43
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

5,5 hónapos korában azzal kezdtem a hozzátáplálást, uzsonnára adtam, mert akkorra volt a legkevesebb tejem, így azt kellett leghamarabb kiváltanom. Azért sinlac, mert bukós volt a babám. Amikor nagyobb volt próbáltam tejpépet is, de azt mindig kibukta.

Később gyümölccsel kevertem neki, nagyon szerette.

Én sosem méregettem, szemre kevertem a megfelelő állagúra, főzelékszerűre, és kiskanállal ette.

2010. szept. 20. 19:45
 7/11 anonim ***** válasza:
51%
Inkább adj köles/tönkölybúza vagy rizspépet, ha tejpépet nem akarsz. Egészségesebb, mint a sinlac.
2010. szept. 20. 22:12
 8/11 anonim ***** válasza:
A Sinlac is (részben) rizspép..Rizs és szentjánoskenyérmag-alapú.Nem tejalapú..kifejezetten allergénszegény.
2010. szept. 20. 22:15
 9/11 anonim ***** válasza:

22,12-es nagyon vicces, jót nevettem, szerintem nem tudja, mi az a Sinlac...

Én adom, tejérzékenységnél javasolt mindenképp tejpép helyett, de pl. nagyságrendekkel olcsóbb annál, igy szerintem jó ötlet nem tejérzékeny babánál is.

Én főzelékhez, gyümölcshöz adom az elkészitett pépet. Én előbb elkészitem a pépet (70 ml viz, 3 púpos ek por), itt lehet játszani az arányokkal, ha sűrűbb, vagy folyósabb pépet akarsz. Aztán hozzá a főzelék, vagy gyümölcs. HA folyósabb a főzelék, akkor sűrűbb péphez adom.

2010. szept. 21. 07:53
 10/11 anonim ***** válasza:
180 ml vízhez adok 6-7 kanállal,üvegből issza imádja.Délelőtt néha gyümölcspépet adok hozzá úgy még jobban szereti.6 hós
2010. szept. 21. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!