Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elfogyott a tejem 5 hét alatt?

Elfogyott a tejem 5 hét alatt?

Figyelt kérdés

Az elején nagyon jól beindult a tejem, minden nap tudtam fejni is, szerencsére van a fagyóban jó sok tartalék. Aztán kb másfél-2 hete beállt a dolog, már nem feszült a mellem, így nem is fejtem, gondoltam beállt a kereslet-kínálat. De az utóbbi napokban erősen fogy a tejem. :( Estére már szinte teljesen üres, így akkor muszáj a fagyasztott tejből pótolnom neki. Eddig legalább reggelre újra sok volt a tej, de ma már reggel is kevésnek éreztem. Az a baj a babám hozzászokott hogy ömlik neki a tej, és 15 perc alatt telefalja magát, ezért most sem hajlandó tovább szopizni. Utána kiköpi, közben nyalogatja a száját, nyöszörög hogy éhes, de nem hajlandó tovább próbálkozni. Így nálunk nem működik a sokat legyen mellen dolog. :(

Van valami tippje valakinek? Hogy lehetne több tejem? Kicsim hasfájós, szóval a teáktól tartok, de ha tudtok jót ajánlani, megpróbálnám. Jó lenne még legalább pár hónapig csak anyatejjel etetni, de lassan fogy a fagyóból a tartalék, utána csak tápszerrel tudok pótolni.

2022. jún. 27. 08:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%

Nem biztos, hogy arról van szó, hogy elfogyott, inkább szerintem a növekedési ugrás miatt mosz épp felborult a kereslet-kínálat egyensúly, és kell néhány nap, hogy utolérje a baba igényét a szervezeted.

A legfontosabb, hogy legyen cicire téve sokszor, hogy érezze a szervezet, hogy hopp, igény lenne még.

A teáktól én nem félnék, nekem 3 hasfájós, szélcsöves babám volt, igazából a tea még segített is kicsit, mert van benne édeskömény. Én mecsek baby-t ittam, nekem az bevált. Ezen kívül rapid megoldásként kesudió alkoholmentes citromos sörrel, az nálam mindig durva túltermelést csinált, és az sem árt a babának.

2022. jún. 27. 08:22
 2/11 A kérdező kommentje:

Ha kéri, én mindig mellre teszem, napközben gyakran másfél óránként, csak éjjel van hogy 4-5 óra is kimarad, mert alszik, felébreszteni nem akarom. Viszont egy szopizás nála max 15-20 perc, szóval nagyon sokáig nincs mellen. Vagy a rendszeresség számít, nem baj ha rövid ideig tart?

5 hetesen van növekedési ugrás? Jó lenne, ha csak ennyi lenne a baj, és minden visszaállna hamarosan! A teát ki fogom próbálni, hátha. :)

2022. jún. 27. 08:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

5-6 hetesen, de nyilván a baba nem olvas szakkönyvet, így lehet ebben némi eltérés. Szinte biztos vagyok benne, hogy nálatok is ez van, de én is beparáztam az első babánál, hog, akkor ez ennyi volt? Aztán még 2 évig szopott. Lesz több ilyen, ekkor kicsit váltotik az anyatej összetétele a baba aktuális fejlődéséhez, tehát még akkor is többet szopnak a babák, és elégedetlenkednek, ha egyébként van elég, csak már nem megfelelő az összetétele.

Az idő nem annyira fontos, mint a gyakoriság, ugyanis az küldi a szervezetednek az infót, hogy már megint cicin van, már megint, tehát termelni kell még. Azt is tudod csinálni, hogy ebben a pár napban egyikre, majd másikra is ráteszed, hogy még inkább érezze a szervezet, hogy több at igény.

2022. jún. 27. 08:37
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
3, 6 hetesen és 3, 6 hónaposan van növekedési ugrás tankönyv szerint, nyilván nem naptárhoz igazodik, tehát simán lehet hogy nálatok 5 hetesen most ez a helyzet. Ahogy olvastam a kérdést, nekem is az volt a benyomásom, hogy növekedési ugrásról van szó. A karamalz nekem bejött, mikor kicsit több tejet akartam csiholni.
2022. jún. 27. 08:39
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogyott el a tejed. Ez teljesen normális, hogy este üresnek érzed. Este kevesebb, de zsírosabb tej termelődik. Én nem pótolnám. Az elején lehet hiányozni fog neki, de amikor kéri tedd cicire. Nem kell hosszabb ideig szopiznia, csak amíg ő akar. Teljesen jól működik a tested. Nem kell, hogy mindig spricceljen a tej, nekem a baba 2-3 hónapos kora óta olyan mintha nem szoptatnék, olyan üresnek érzem mégis rengeteget tejet evett. Szóval jól csinálod, csak én nem adnék neki este pótlást.
2022. jún. 27. 08:40
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak fáradt, nyűgös este, nem a tej a gond. Másfél óránként 15 perc tökéletesen elég inger. Két mellből szoptatsz ilyenkor? Szerintem ne vacakolj a fagyasztott tejjel. Ha sokat adtál neki eddig, akkor fokozatosan csökkentsd, és az egyre kisebb adagot a cici előtt add. Így nem az üveggel köti össze a jóllakást, megnyugvást, elalvást, hanem a cicivel.

De az is jó, ha apa altat üveggel, te meg addig fejsz, vagy bármikor nap folyamán, mert a fagyó is kifogyhat.

2022. jún. 27. 08:57
 7/11 anonim ***** válasza:
74%
Én visszatérnék a fejéshez, szopi után, nem baj ha csak kicsi jön, akkor is plusz inger.
2022. jún. 27. 09:22
 8/11 anonim ***** válasza:
52%
Nekem a tojáslevestől konkrétan folyik a tejem, átáztatom a melltartóbetéteket is. Hátha :)
2022. jún. 27. 12:21
 9/11 anonim ***** válasza:

Meleg van, sokkal gyakrabban kell neki.

Igyàl többet, hogy tudd teljesíteni.

Az én gyerekem 1,5-2 hetesen 5 p alatt csak okkal való mérés miatt tudom, hogy 120-140-et szopott… tehát a 10 p teljesen okè lehet..

A 20 perc tudom, hogy átlagos, nekem mègis elképzelhetetlen. 1 gyerekem sem szopott annyit a kórhàzon kívül.

Ne pótolj neki, mert nem fog növekedni a mennyiség.

Növekedés ugrás is most van.. 6 hetes kor körül.

Ilyenkor olyan, mintha elfogyna, akár már délelőtt.

Előfordul, hogy kevés.. nyafog, sír miatta, mert többhöz, gyorsabbhoz szokott.

De pont ez a nyafi miatti mellretétel és stimuláció fogja behozni a nagyobb mennyiséget.

Ha bepótolsz, vagy teàztatod, akkor ez elmarad és valóban nem lesz elég.

Plusz sok babát bezavarja a cumisüveg is.

( mindkét gyerekemet nekem kellett leválasztani, nem elment a tejem.. és nem amiatt ment, mert “ilyen típus” vagyok

😉

Csak rettentően nehezen indult a szoptatásom első ideje, emiatt nagyon sokat foglalkoztam a témàval…)

2022. jún. 27. 12:56
 10/11 anonim ***** válasza:
52%

Nem fogyott el a fejed, csak épp nagyobb lett az igénye. Tényleg rakd mellre sokszor, ha az egyiket nem kéri, újra a másikat, majd újra és újra. Mecsek szoptatós tea, karamalz sör nekem segített sokat, meg a baracklé. És a fejés, akkor is ha nem jön semmi. Be fog újra indulni, inger kell hogy érje a melleket.

Akkor tudtam hogy ez biztos így van, mikor a már csak este szopizó éppen 2 éves gyerekem nagyon beteg lett, három hétig csak anyatejet meg vizet fogadott el, napi 10 órat a mellemen volt. Konkrétan újra anyatejes széklete lett és éjszaka is feszült a mellem, pedig azt hittem már nem fog újra termelődni elegendő mennyiség. Menni fog!

2022. jún. 27. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!