Miért nem figyel rám? Másnak is ilyen a 15 hónaposa?
Hát 15 hónaposan gyanujel autizmusra, ha a nevére nem figyel, ha nem tudsz vele közös figyelmet kialakítani, ha nincsenek gesztusai, és ha még nincs egy szava sem (nyilván van aki később kezd szavakat mondani, de a nem autisták helyette mutogatnak meg minden).
Ilyen korban már a legtöbb gyerek tud alapszinten játszani: megölelni egy plussmacit, vagy betakargatni, brummog miközben tologatja az autót.
15 hónapos korában nekem is mindenki legyintett ezekre, mert ugye 'minden gyerek nagyon elfoglalt' 'az a jó ha mozog' 'semmelyik 15 hónapost nem köt le egy játék 5 másodpercnél tovabb'.
De én tudtam hogy baj van, mert annyira más volt mint a többi ilyen koru. Sosem nézett rám, hogy ott vagyok-e, hogy megmutassa mit csinál, és egy darab képem nincs kb. róla mikor odanezne.
Persze remélem hogy csak tulaggodo anyuka vagy!
Nézd meg a mumsnet nevű oldalt, az angol, és a fórum elég aktív van külön baby development topic.
És ő maga is játszik kukucs játékot aktívan? Tehát eltakarja a szemét, meg bebujik a takaró alá?
Mindenesetre másfél éves koráig meg bármerre elmehet a fejlődése, szerintem akkor jelezd az orvosnak ha gyanakszol meg, és akkor tuti felveszi veled a szurotesztet.
Akkor nem játszik kukucsjatekot sajnos :(
Nem tudom hogy 15 hónaposan ez baj e már, de 10 hónapos babák már szoktak játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!