Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adtatok újszülöttre használt...

Adtatok újszülöttre használt ruhát? És nem kapott el valamilyen betegséget miatta?

Figyelt kérdés
Vettem pár használt rugdalózót és pamut kezeslábast, de most jól megijesztettek, hogy mi van, ha vírusos volt vagy volt valamilyen baktériumfertőzése a gyereknek, akiről lekerült, és elkapja az enyém is. Járt így valaki?
2010. szept. 20. 10:08
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
85%
Majdnem minden babaruhank hasznalt volt, de jol atmostam es atvasaltam oket, ugyhogy nem kaptunk semmi betegseget a ruhaktol. Szerentem egy alapos mosas meg vasalas hazavagja a virusokat es bakteriumokat.
2010. szept. 20. 10:10
 2/26 anonim ***** válasza:
85%

jujj, dehogy kapja el. nyilván kimosod ezzel fertőtleníted is.

én szinte csak abban "járatom". börzés cuccok, nagyon jók, semmi baja nem lett sose, 8 hós.

ha bőrkiütése lesz biztos nem ettől. de 100% pamut legyen, erre figyelj.

2010. szept. 20. 10:11
 3/26 anonim ***** válasza:
81%

Rengeteg hasznalt ruhája játéka van! A ruhákat kimosom kivasalom, ezzel tuti fertőtlenítve van. A plüss játékokat kimosom, a műanyagokat pedig domestosos vízzel átmosom vagy áttörölgetem.

Soha semmi baja nem volt. Ha kapsz ruhát valakitől az is ugyan olyan, az a rokon gyerek is lehetett beteg, de kimosod vasalod és semmi baja nem lesz tőle!

2010. szept. 20. 10:12
 4/26 anonim ***** válasza:
79%

Hat en meg ilyenrol nem hallottam! En tegnap kezdtem el rendberakni a Kicsikem cuccait. Dreft-tel kimostam es szaradas utan kivasaltam. Minden ruhank hasznalt!!!!!! Igaz ismerosoktol van de olyanoktol akinek 3 gyerekuk van...na az aztan a baci tivornya!

Meg se halld a sok jomodu rosszindulatut! Nem mindenki teheti vagy akarja megtenni azt, hogy zsir uj Ralph Lauren-be oltozteti a babajat! En megtehetnem...de minek?!

2010. szept. 20. 10:15
 5/26 A kérdező kommentje:
Ez azért megnyugtató, köszönöm! Egészen addig teljesen nyugodt voltam a használt ruhák felől, míg tegnap bele nem ültették a bogarat a fülembe. A helyzet az, hogy ha akarnám, meg tudnám venni újonnan a holmikat, de olyan felesleges pénzkidobásnak tartom, amikor pár hét alatt kinövi majd a babám. Köszönöm még egyszer! :-)
2010. szept. 20. 10:20
 6/26 anonim ***** válasza:
86%

Jaj, nemmá, és ha vki rátüsszentett a bababoltban a tízezres rugira? Tényleg ne higgy az ilyen ijesztgetéseknek! Kimosod, kivasalod, és már adhatod is a babádra! Egyébként a kórházban, ahol babám született nem is engedtek kintről ruhát bevinni, hanem a kórházi ruhát adták rá, na az távolról sem volt újnak nevezhető.

Jó egésszéget kívánok neked és jó babázást!

2010. szept. 20. 10:21
 7/26 anonim ***** válasza:
75%

Az én lányom csakis használt ruhákban jár, mióta megszületett.Még a turkist is simán ráadom.Soha nem volt baja.Most egy éves.

A lényeg, hogy 40 fokon mosd ki, és mindent vasalj száradás után.

2010. szept. 20. 10:21
 8/26 A kérdező kommentje:
Ez is igaz! Köszi :-)
2010. szept. 20. 10:22
 9/26 anonim ***** válasza:
79%
Nekem is egy éves a lányom és én még a harisnyáit is turiból veszem.Soha egy új ruhája nem volt.Se hazajövős ruha,se semmi ilyesmi.Annyira szép angol ruhákat lehet venni piti pénzért.Egyszer nem volt még beteg.
2010. szept. 20. 10:29
 10/26 anonim ***** válasza:
79%
nekünk túl sok új ruhánk nincs,nem látom értelmét.börzéről,turiból vesszük,meg kapunk ismerőstől.átmosom,átvasalom,nem lesz tőle semmi baja.
2010. szept. 20. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!