Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Teljesen tanácstalan vagyok....

Teljesen tanácstalan vagyok. A kisbabám jövője mindennél fontosabb. Jól döntöttem?

Figyelt kérdés

Hát én vagyok az elhanyagolt feleség, anyuka. :) Aki egy kérdésre válaszolva írtam le, hogy tönkrement a házasságom. Köszönöm az utolsónak, teljesen igazad van, sajnos az én férjem is ezen apukák táborába tartozik, akik csak akarják a babát, aztán leszarják. :( Már 2 éve nyaggatott, hogy legyen kisbabánk(27 vagyok). Én még vártam volna, mert épp csak el kezdtem dolgozni a fősuli után, még szerettem volna több bért kapni, hogy határozatlan szerződésem legyen, dehát engedtem neki, szerettük egymást nagyon. Beindítottunk egy pizzériát is, gondoltuk, jó lesz, majd alakulunk. Ő rendőr. Mindig kedveskedett, szórakozni jártunk, vacsorázgatni, moziba... Minden megvolt, ami egy boldog házassághoz szükséges, csinosítgattuk, átépítettük a házat, amit vettük. Mikor terhes lettem már kezdődtek a bajok. Kb 4-5 hós lehettem, amikor már kezdett hanyagolni és a haverok nem maradhattak ki egy hétvégén sem. Akkor én már nem kívánkoztam hangos szórakozóhelyekre este, főleg egy reggeltől délután fél 5-ig tartó irodai munka után még este a pizzériába besegíteni és még 11-kor bulizni?! Végül veszélyeztetett terhes is lettem 6 hósan már otthon kellett pihengetnem a picire vigyázni nagyon, így akkor már végképp nem mentem sehova. Még vásárolgatni se nagyon engedett a férjem, mondván pihennem kell. Csak mindig egyedül pihengetni... Sokat sírtam, szomorú voltam, de a babómmal este az ágyikóban mindig beszélgettem, ő meg visszarugdosott. :) Sziveszterkor is bulizott nélkülem én hiába vártam hogy majd hazajön és megölelget éjfélkor nagy pocakkal, bármikor szülhettem volna, az utolsó hónapban voltam. Megszületett a csöppség, apás szülés volt és programozott, mert nyitva voltam már 2 hete, beindították. Az első hónapok fárasztóak voltak neki is nekem is, anyukám sokat segített, nem tudtam menni 2 hónapig, annyira szétrepedtem. Gyönyörű kicsi babócám kiegyensúlyozott, nyugodt, mosolygós baba. Olyan 4-5 hós korára kezdett nagyon elmaradozni, jöttek a viták, nem csinált otthon semmit, csak feküdt, néha babázott, de inkább csavargott. Engem be akart zárni a 4 fal közé a kicsivel. Dolgozott, aztán a pizzi, sok volt neki is, de a pizzibe direkt vettünk fel alkalmazottat, hogy ne kelljen mindig ott lennie. Nyáron folyamatosan bulik voltak, volt hogy csak 2-3 kiscsaj üdítőzött, ő meg nem zárt be csak hajnal 2-kor. Átvert, elment discóba, mindent nyitva hagyott, még a zene is ment, hogy azt higgyem ott van. Nem szeretkeztünk szinte sose, mikoris tudtunk volna, hajnalban, amikor általában pia szagú volt?! Mindenben magamra számíthattam, a baba körül, még fürödni wc-ni is vele tudtam csak, mert egyedül sirdogált mindig. Biztos érezte a feszültséget. Meguntam a hazugságokat, a nemtörödömségét és pár napra hazajöttem a szüleimhez a bébivel. Hagyott elmenni, nem tartott vissza. Végül eljött értünk, egy darabig minta házasság volt, aztán megint elromlott minden. Ő nem akar tenni értünk semmit, nem akar változtatni. Úgy gondolja minden tökéletes. Így hát ismét anyukáméknál vagyunk, már másfél hete és ő 2-3-szor jött át fél órára a lányához....

Mondtam váljunk el, mert ez a kicsinek nem jó, állandó vita, mindig bántjuk egymást. Azt mondta jó.Most itt tartunk.

Mit gondoltok? Próbáltam már rengetegszer beszélni vele, de nem lehet. Többet nem puncsolok, semmibe vesz. Én már sokmindent nyeltem tűrtem, nem könyörgök, ha ő nem áll elém, vége lesz.

2008. dec. 19. 21:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia, teljesen egyetértek az előttem szólókkal! Csak annyit tennék hozzá, hogy az sem mindegy, milyen családmodellt lát maga körül a kislányod, milyen szülői szerepeket lát amíg felnő. A gyerekek - pláne az elsőszülöttek - felnőttként gyakran szinte lemásolják azt az életformát, amit a szüleiktől láttak és tanultak, hiszen számukra ez az ismerős, "jól bevált" sablon. Sokszor akár generációkon keresztül ismétlődhet egy - egy viselkedésforma és ez a párválasztásra különösen igaz. Szerintem szerencsésebb, ha nem egy elhanyagoló, a feleségével rosszul bánó apa környezetében nő fel a kislányod, mert számára ez válhat természetessé és ha felnő esteleg hasonló párt választ majd, aki mellett hasonlóan szenvedhet, ahogy Tőled látta. Ezt pedig biztosan nem szeretnéd. Ahogy előttem már írták, fiatal, okos és erős vagy, ráadásul sok olyan rendes srác szaladgál a világban, aki méltó példa lesz a kislányod számára!

Sok erőt kívánok!

2008. dec. 19. 22:52
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

ugyan ebbe a helyzetbe vagyok en is gyerekunk van de allandoan veszekszunk, egyre nehezebben birjuk o is meg en is,mar komolyan megforduolt a fejembe a valas is , tudiom hogy jobb lenne mert a gyerek nem latna az allando feszultseget, veszekedest, verekedest...

de nagyon nehez lepnem erzem a lelkem is faj borzaszto !

2008. dec. 20. 00:19
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Mekkora szemetek a férfiak jesszusom, biztosan nagyon nehéz, de annyi értelmes gyönyörű nőt látok szenvedni, holott vhol ott rohangál egy olyan férfi aki bármit megadna egy családért de már nincsa szabad nő csak a bulizós piálós libák, az meg nem kell senkinek. Hidd el, hogy találsz olyan férfit aki társ lehet a mindennapokban és értékelni tudja az élet kincseit!!Egy családot!!
2008. dec. 20. 09:42
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk is nagyon hasonló a helyzet..a párom mindig is szeretett volna kisbabát, 2 hónapig mintaapa volt. Majd hirtelen haza költözött nevetséges indokokkal, és azóta csak én keresem, és könyörögnöm kell neki, hogy látogasson meg minket...Szóval maximálisan átérzem a problémádat. És sajnos nem tudok jót gondolni ezekről a férfiakról, hiába szeretem még mindig a páromat. Sőt...talán jobban is, mint valaha. Őrülten fáj.

2008. dec. 20. 09:53
 15/18 A kérdező kommentje:

Hát úgy látom sajnos nem csak nekem vannak ilyen gondjaim. Köszönöm hogy bátorítotok, én is bátorítalak titeket, akik szenvedtek és nem kaptok megértést, szeretet. Kitartás nekünk, erősnek kell lennünk, van csodálatos picike emberpalántánk, akit nekünk kell formálnunk és felnevelnünk, igen ahogy írta valaki, meghatározó, hogy milyen körülmények között nevelkedünk. Én hatalmas szeretetben nőttem fel és a pindurkám is ezt fogja kapni, tudni fogja, hogy rám és a családomra mindig számíthat, sosincs egyedül. Az is lehet kicsit önző vagyok, mert sokat piszkáltam a férjem, mivel nem az elvárásaimnak megfelelő apaszerepet tanúsított, a társról már nem is beszélve. De én csak figyelmet szerettem volna, és szeretet, mint sokan mások is. No de ez már lejárt lemez. Képzeljétek most itt volt az előbb ment haza "főzni" magának. Nem volt bulizni se, nem csavarog, csak dolgozni jár. Remélem hiányol minket a nagy üres házból. Bár lehet nem.... jó így neki. De nem rágódok ezen. Rólunk ennyi szólt.

Mindenkinek sok kitartást és türelmet és szeretetet az év utolsó napjaiban és a továbbiakban.

Timi! Neked pedig jobbulást és jó egészséget a családodnak. Millió pusszi, sorstársam. :) Bízok benne, hogy meggyógyulsz és a csapásoknak vége szakad. Azt mondják "bórúra derű"!!!

Sok puszi mindenkinek.

11 hós törpe látszólag erős anyukája :))

2008. dec. 20. 10:25
 16/18 anonim ***** válasza:

nagy batorsag kellett eljonni, gratulalok!

jól döntöttél!

bárcsak az en anyamban is lett volna ekkora erő, nem indulok az eletnek olyan defektesen!

2008. dec. 20. 14:36
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia Andi!

Köszi a jókívánságokat! Én is viszont kívánom nektek és mindenkinek. Sajnos itt a fórumon is látszik hogy hány olyan pasi van mint a te párod is. Mindenkinek sok erőt, kitartást és sok boldogságot kívánok. Timi

2008. dec. 20. 19:16
 18/18 anonim ***** válasza:

Kedves Anyuka! Szomorúan olvastam soraidat! Jól teszed ha elválsz, mert ami egyszer elromlik, az már jobb NEM lesz! A gyermekednek a nyugalom a lényeg, hogy kiegyensúlyozott légkör vegye körül, ne állandó veszekedés. Az én kislányom 5 hónapos, de szó nélkül szétmennék a párommal ha a kislányom boldogsága és nyugalma múlna rajta, hiszen az neki sem jó, se most, se később ha azt látja, hogy nap mint nap veszekedtek és ideges vagy, mert akkor Vele is türelmetlenebb vagy. Ez saját tapasztalat, mert az én szüleim is elváltak és amíg odáig eljutottak, az nekem rémálom volt... Mostmár ő a legfontosabb ember az életedben. Először mindig az ő jólétét kell nézned, aztán jöhet minden más. Ha úgy érzed, hogy így nyugodtabban tudtok élni, akkor ne habozz, hanem lépj!!!

Kívánom, hogy jó döntést hozz, és kívánok kellemes ünnepeket és azt, hogy minden megoldódjon, és ha mást nem, akkor egy másik apukában talád meg a későbbiekben azt, akit a férjedben sajnos nem sikerült.

2008. dec. 21. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!