Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akadályozom a gyermekem...

Akadályozom a gyermekem mozgásfejlődését?

Figyelt kérdés
Kslányom nagyon sokat van a talajon, szinte semmi sincs amiben kapaszkodhatna (párom rendezte be a lakásunkat..), de amint lehetőség van pl idegen helyen fotelben, vagy a régi miniágyában, egyből feláll. Csak kúszni tud, mert borzalmasan csúszik a járólapunk. Ha mezítláb van akkor meg ledörzsöli a kis bőrét. Van járókánk de nem rakom bele. Lassan 10 hónapos lesz, úgy érzem ingerszegény a környezete a bútorok miatt... A szőnyegén olyan kis ügyes mert ott nem csúszik szét a lába. Szépen felül, de az istenért nem akar mászni!
2010. szept. 19. 21:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Tappancsos zokni?
2010. szept. 19. 22:00
 2/12 A kérdező kommentje:
Van tappancsos harisnyánk, ami térdben is tapad, de csuzsik össze vissza egy idő után általában lefele :-(. ha többet lenne a járókában akkor abban felállna?
2010. szept. 19. 22:06
 3/12 anonim ***** válasza:

Habtapi néven fut egy csoda, nekem is az segített, mert mégse akartam anno a hideg padlóra tenni a gyereket, a takarót meg szegény összegyűrte maga alatt. Az nem is csúszik.

A járókába is tudna kapaszkodni ha akarna, nem? Esetleg puff, vagy valami? Kanapétok csak van, próbáld meg oda tenni a gyerkőcöt, és keltsd fel az érdeklődését.

2010. szept. 19. 22:07
 4/12 A kérdező kommentje:
Habtapit el kellett rakjam mert eszi, van 8 foga :-). Elég ökrök vagyunk, mert sose ülünk a kanapé előtt hanem a kislányom szőnyegén heverünk és játszunk vele, ő meg rajtunk mászkál át. Ilyenkor felszokott térdelni is. Vagy ne sürgessek semmit? csak mert olvasom, hogy más baba már 7 hónapos áll, mi meg le vagyunk maradva
2010. szept. 19. 22:10
 5/12 anonim ***** válasza:

Gondolom a kanapé előtt van nálatok a szőnyeg, ott nem csúszik el, abba kapaszkodva fell tud állni, éscmellette lépegetni! Vagy a ti ágyatok mellett is ha fel áll az mellét lépegethet!

Nálunk sok a bútor, és mindig azokba oldalazva kapaszkodva lépegetett, majd az egyik kanapétól a másikig átlépett, majd az ajtóig ellépett, és így tanult meg járni!

Majd csak utánna jött az hogy a szoba közepén magától felállt!

Na meg ha fel akart állni oda mászott valamihez, pl. Szék kanapé kiságy, és abban kapaszkodva felállt.

De a járólap nagyon rossz, harisnyában a stabilan álló menő lányom is elcsúszik! Ezért tappancsos zokni vagy szoba cipő van rajta.

2010. szept. 19. 22:27
 6/12 anonim ***** válasza:
Sztem nem akadályozod, nincs elkésve semmivel. Nálunk sincs sok bútor a nappaliban, egy kanapé,egy dohányzóasztal meg a tv-állvány, mégis 7 hónaposan kúszott, 8 hónaposan felállt, 9 hónaposan mászott a kislányom, 11 hónaposan pedig már járt. Viszont a járólap nálunk csúszásmentes,erre én külön figyeltem amikor választottuk.
2010. szept. 19. 22:46
 7/12 anonim ***** válasza:

Ne siettesd, lehet ő a lassabban fejlődők közé tartozik.

Az én kisebbikem 9.5 hónapos. Csak kúszik! 4kézlábra még nem áll, felhúzni magát csak 1 helyen, 1 valamiért szokta. De csak 3 mpercre térdel, aztán vagy eldől, vagy visszaereszkedik.

Neki elég ingergazdag a környezete, hisz a nagytesó is ott szórakozik mellette, sokhelyen felhúzhatná magát, mégsem teszi. Kúszik ezerrel, így bejárja a lakást. Ő még sehogyan sem ül.

Most írhatnám azt, hogy a nagy ennyi idősen már mászott, felállt, felült, de nem írom. Minden baba másképp fejlődik.

Nyugi! Nincs elkésve semmivel.

2010. szept. 19. 22:56
 8/12 anonim ***** válasza:

Mi mindenhova vettünk nagyméretű szőnyegeket. Előszobába is futó szőnyeget. kapott puhatalpú cipőt is ilyentájt. Bútor nekünk is kevés van, csak az ágy. A bútorok nagy része zárt, ezért kapaszkodni nem tudott benne.

Ő felállt 8 hónaposan, elintult 11,5 hónaposan.

Szerintem próbáljátok meg ezeket megvenni.

2010. szept. 19. 23:08
 9/12 anonim ***** válasza:
A kislányom a járólapon is kúszik mászik. Nem lehet akadály neki. Ha meg gumis talpú a zokni abban mindenhol fel tud állni. Gondolom van széketek, tegyél a szobájába olyan dolgokat amiben megkapaszkodhat. A kiságy rácsában is megkapaszkodik és feláll. Vagy az ajtóra szerelt kiskapuban.
2010. szept. 20. 07:13
 10/12 poci-maci ***** válasza:

szia nekem most a kisfiammal dettó ugyan ez a gond csak ő ár 6 hónappal nagyobb mint a tiéd és nekünk még nem akar elindulni szekrény mellett kapaszkodva megy le fel mászik ha nem túl magas az ágyról ha fogom a kezét és úgy sétálunk vele akkor nagy a boldogság!

De lassan már 1,5 éves és még a hajlandóságot sem mutatja hogy magátol elinduljon!

2010. szept. 20. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!