Akadályozom a gyermekem mozgásfejlődését?
Habtapi néven fut egy csoda, nekem is az segített, mert mégse akartam anno a hideg padlóra tenni a gyereket, a takarót meg szegény összegyűrte maga alatt. Az nem is csúszik.
A járókába is tudna kapaszkodni ha akarna, nem? Esetleg puff, vagy valami? Kanapétok csak van, próbáld meg oda tenni a gyerkőcöt, és keltsd fel az érdeklődését.
Gondolom a kanapé előtt van nálatok a szőnyeg, ott nem csúszik el, abba kapaszkodva fell tud állni, éscmellette lépegetni! Vagy a ti ágyatok mellett is ha fel áll az mellét lépegethet!
Nálunk sok a bútor, és mindig azokba oldalazva kapaszkodva lépegetett, majd az egyik kanapétól a másikig átlépett, majd az ajtóig ellépett, és így tanult meg járni!
Majd csak utánna jött az hogy a szoba közepén magától felállt!
Na meg ha fel akart állni oda mászott valamihez, pl. Szék kanapé kiságy, és abban kapaszkodva felállt.
De a járólap nagyon rossz, harisnyában a stabilan álló menő lányom is elcsúszik! Ezért tappancsos zokni vagy szoba cipő van rajta.
Ne siettesd, lehet ő a lassabban fejlődők közé tartozik.
Az én kisebbikem 9.5 hónapos. Csak kúszik! 4kézlábra még nem áll, felhúzni magát csak 1 helyen, 1 valamiért szokta. De csak 3 mpercre térdel, aztán vagy eldől, vagy visszaereszkedik.
Neki elég ingergazdag a környezete, hisz a nagytesó is ott szórakozik mellette, sokhelyen felhúzhatná magát, mégsem teszi. Kúszik ezerrel, így bejárja a lakást. Ő még sehogyan sem ül.
Most írhatnám azt, hogy a nagy ennyi idősen már mászott, felállt, felült, de nem írom. Minden baba másképp fejlődik.
Nyugi! Nincs elkésve semmivel.
Mi mindenhova vettünk nagyméretű szőnyegeket. Előszobába is futó szőnyeget. kapott puhatalpú cipőt is ilyentájt. Bútor nekünk is kevés van, csak az ágy. A bútorok nagy része zárt, ezért kapaszkodni nem tudott benne.
Ő felállt 8 hónaposan, elintult 11,5 hónaposan.
Szerintem próbáljátok meg ezeket megvenni.
szia nekem most a kisfiammal dettó ugyan ez a gond csak ő ár 6 hónappal nagyobb mint a tiéd és nekünk még nem akar elindulni szekrény mellett kapaszkodva megy le fel mászik ha nem túl magas az ágyról ha fogom a kezét és úgy sétálunk vele akkor nagy a boldogság!
De lassan már 1,5 éves és még a hajlandóságot sem mutatja hogy magátol elinduljon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!