Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor és miért; a baba mennyi...

Mikor és miért; a baba mennyi idős korában adtatok cumit a babátok szájába? Ha nem adtatok akkor miért nem?

Figyelt kérdés
5 hetes a kislányom. Rögtön semmiképp sem akartam cumit tömni a szájába. És ha nem muszáj aztán sem. Viszont nehezen alszik el esténként. Arra gondoltam, hogy talán adni kéne neki cumit. De akkor honnan tudom majd,hogy éhes vagy csak cumizna? Nem ártok vele?

2022. jún. 21. 00:33
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
71%

Mi nem akartunk adni, de kaptunk párat ajándékba, így volt itthon. Kb 1 hónapos volt amikor marha régóta ordított éjszaka, anyukám átjött a szonszédból, hogy "add már oda azt a rohadt cumit!!" - onnantól 2,5 évig kb ki sem lehetett robbantani a szájából.

A kicsinek próbáltunk adni az első napokban, de folyton kiköpte, úgyhogy ő cumimentes maradt, viszont évekig csak mellen aludt el

2022. jún. 21. 11:39
 22/32 anonim ***** válasza:
89%

Ha éhes, de te cumit adsz neki, akkor sírni fog. Így mindenképp felismered. Ha a melleden lóg, de nem eszik, csak fenntartja a vákumot, akkor csak cumizik. Ezeket nem fogod összekeverni.

Én úgy vagyok a cumi kérdéssel, hogy ha nem kéri, akkor nem érdemes erőltetni. De ha megnyugtatja, akkor adnám.

2022. jún. 21. 12:52
 23/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Végülis hasznos mind,mentek a zöldek!
2022. jún. 21. 14:13
 24/32 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudtam kezdetektől a babával lenni, sírt a csecsemős osztályon, és adtak neki. Meg is lepődtem, mikor betolták hozzám és cumi volt a szájában. Én megpróbáltam volna elkerülni, mert tudom, hogy vannak gyerekek, akiket nehéz leszoktatni. Azóta sem lehet kirobbantani a szájából (2 éves), de azzal nyugtatom magam, hogy ha nagyon akarta volna, akkor meg az ujját szopná...
2022. jún. 21. 14:55
 25/32 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk kb. 1 hónapos volt, amikor kapott, iszonyat nehezen aludt el, az elején (aztán később is) szenvedtünk az elalvással nagyon. Plusz kifogtunk egy nagyon sírós babát, aki az első pár hónapban örökké sírt, ha nem kézben volt, de ugye ez kivitelezhetetlen volt a normál életünk mellett, így szégyen-nem szégyen, ha elmentünk itthonról, de volt, hogy itthon is, cumit kapott. A komfortszopi nálunk= 0-24 cicin lógás lett volna, de ez nekem nem lett volna komfortos. Nálunk nem zavart be a szoptatásba, eleve bimbóvédővel kezdtünk, aztán arról is sikerült leszokni, végül 11 hónapig szoptattam. Aztán ahogy fejlődött a mozgása, kinyílt a világ, úgy a sírós babából érdeklődő kislány lett, és eljutottunk 1 éves korára oda, hogy csak alváshoz kap cumit, vagy ha valami vigasztalhatatlan gond van. Most 15 hónapos, tudja, hogy hol tartjuk, ha álmos, odamegy, mutatja, hogy kéri, és megyünk aludni, ha felkel, ő maga adja oda. Nekem a fogai meg az állkapocsfejlődése, a beszédfejlődése miatt is fontos, hogy napközben, játék közben ne legyen a szájában.
2022. jún. 21. 16:22
 26/32 anonim ***** válasza:
68%
Utolso ,megnyugodhatsz,semmi baja nem lesz az allkapcsanak ,meg fogainak sem. 😅 Az en lanyom 3 eves koraig cumizott, nappal is. Mam fogszabalyzosat kell venni es ennyi. Gyonyoru az álla vonala,nem beszedhibas, es cserfes,okos kilany. Semmi baja nem lett tole :))
2022. jún. 21. 18:54
 27/32 anonim ***** válasza:
70%
Pár hetes korában adott neki a férjem, hogy ringatással, bepólyázással egybekötve végre el tudjuk altatni. Kitartóan kellett tömködni a szájába, hogy elfogadja, és azon kívül még nehéz is volt megtalálni azt az 1 fajtát, ami megfelelt az ízlésének. Amúgy nem akartuk volna rászoktatni, de máshogy nem aludt egyikünk sem. Nem volt megoldás az sem, hogy 0-24-ben mellen legyen, mert én nem mertem együttaludni vele. Körülbelül olyan 4 hónapos volt, amikor utoljára a szájába vette a cumit, utána teljesen elutasította. Soha nem tömtem automatikusan a szájába altatásnál sem, csak ha már minden kötél szakadt. Szóval, ő 4 hónaposan saját magától úgy döntött, hogy elég ebből a baromságból 😂 Azóta elalvás előtt a hüvelykujját használja, ha segédeszközre van szüksége, és ugyanekkortól cumisüvegből sem fogad el anyatejet sem. Mikor még használta a cumit, az elején onnan tudtam hogy éhes, nem csak szopogatni akar valamit, hogy 10 percig hiába próbáltam cumival megnyugtatni, akkor is üvöltött. Pár hét után meg már felismertem az éhes sírást, a fáradt sírást, és a nem jön a kaka sírást. (A többit csak tippeltem.) Belejössz majd 😊
2022. jún. 21. 21:29
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Olyan 1-2 hetes lehetett, de nem kellett neki. Mondjuk én sem akartam annyira erőltetni, csak nagyon sokat sírt az első hetekben-hónapokban. Próbáltunk más fajtát is, mindet kiköpte. Szóval nekünk ez nem jött be.
2022. jún. 22. 13:08
 29/32 A kérdező kommentje:
Tényleg egyre inkább látom persze egyértelmű. Minden baba és anyuka, és mint páros is egyedi. Kinek így kinek úgy jön be. 😊
2022. jún. 23. 07:38
 30/32 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom hogy ki találta ki ezt a cumi zavart de mióta van internet annyi baromságot ki tudnak találni a többi idióta meg megy utánna,régebben hírből sem lehetett hallani ilyet hogy cumizavar xd
2022. dec. 30. 16:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!