3hós babának lehet adni bébiételt ami 4 hónapos kórtol ajánlott? Minden véleményre kiváncsi lennék
Off: Ajjjaj, szerintem darázsfészekbe nyúltál ezzel a kérdéssel...
Szerintem nem.
Egyetértek: a te dolgod, a te gyereked. De minek rohansz? Ehet még anyatejen vagy tápszeren kívül mást egész életében. Inkább szavazz meg neki még legalább egy hónapot, és várj a hozzátáplálással. Valószínű nem lenne baja, ha most elkezdenéd, de van arra is esély, hogy mégis, szerinted megéri kockáztatni?
A fiam is 6 hónaposan kezdte, és nagyon jó étvágyú, semmiről sem maradtunk le.
Én 4 hónapos kortól valót legalább 4 hónapos kortól fogok adni (most kettő hónapos), de inkább még később, mert eleinte én magam szeretnék neki készíteni pl almát, barackot, ilyesmiket. Amiket egyszerűen meg tudok magamis csinálni.
Régen más volt, akkor valóban két hós kortól voltak a bébiételek de akkor még nem volt ennyi műanyag a kajákban és a babák nem 6 hóig szopiztak a mostani trend szerint, hanem már sokkal hamarabb etettek minket mással is.
Pl: most d vitamint és k vitamint kapnak, akkor még nem vigantolt itattak velünk, hanem d vitamin beadására banánt javasolt az orvos...más világ volt :)
Eléggé megváltozott a hozzátáplálási alapelv az elmúlt évtizedekben. Manapság WHO ajánlás szerint 6 hónapig csak anyatej vagy ennek hiányában tápszer. Régen meg (pl. én is) másfél hónaposan anyatej hiányában feles tejet kaptunk.
Én azért próbálom követni a mai elveket inkább, nem véletlenül vannak erre irányuló kutatások, és az orvostudomány is rengeteget fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!