Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3hós babának lehet adni...

3hós babának lehet adni bébiételt ami 4 hónapos kórtol ajánlott? Minden véleményre kiváncsi lennék

Figyelt kérdés
2010. szept. 19. 21:03
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
63%

Off: Ajjjaj, szerintem darázsfészekbe nyúltál ezzel a kérdéssel...

Szerintem nem.

2010. szept. 19. 21:04
 2/20 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem neki még bőven elég az anyatej vagy a tápszer. Ráér még kanalas ételeket enni.
2010. szept. 19. 21:04
 3/20 anonim ***** válasza:
53%
Én nem adtam, és most sem adnék.
2010. szept. 19. 21:14
 4/20 anonim ***** válasza:
53%
azért ajánlott négy hónapos kortól(és nem kórtól,mert az mást jelent),mert négy hónapos kortól lehet adni.És nem három.De ha nem tudsz várni még egy hónapot,akkor add neki.Amúgy hova sietsz?Nekem az a véleményem, hogy a hozzátáplálás nem lóverseny,és egy három hónapos babának nincs szüksége szilárd ételre,csak anyatejre vagy tápszerre.Én fél évesen kezdtem a hozzátáplálást és nem maradtam le semmiről, a fiam mindent megeszik.Még nem érett egy három hónapos emésztőrendszere a szilárd kajára.De a te dolgod, a te gyereked, ha akarod,akkor etesd.
2010. szept. 19. 21:15
 5/20 A kérdező kommentje:
kösazi,azért kérdezem mivel tudomásom szerint ami móst 4 hós kortól adható régen 2 hós kórtol volt
2010. szept. 19. 21:15
 6/20 A kérdező kommentje:
bocsi a helyesírási hibákér:)
2010. szept. 19. 21:16
 7/20 anonim ***** válasza:
53%

Egyetértek: a te dolgod, a te gyereked. De minek rohansz? Ehet még anyatejen vagy tápszeren kívül mást egész életében. Inkább szavazz meg neki még legalább egy hónapot, és várj a hozzátáplálással. Valószínű nem lenne baja, ha most elkezdenéd, de van arra is esély, hogy mégis, szerinted megéri kockáztatni?

A fiam is 6 hónaposan kezdte, és nagyon jó étvágyú, semmiről sem maradtunk le.

2010. szept. 19. 21:17
 8/20 anonim ***** válasza:
47%

Én 4 hónapos kortól valót legalább 4 hónapos kortól fogok adni (most kettő hónapos), de inkább még később, mert eleinte én magam szeretnék neki készíteni pl almát, barackot, ilyesmiket. Amiket egyszerűen meg tudok magamis csinálni.

Régen más volt, akkor valóban két hós kortól voltak a bébiételek de akkor még nem volt ennyi műanyag a kajákban és a babák nem 6 hóig szopiztak a mostani trend szerint, hanem már sokkal hamarabb etettek minket mással is.

Pl: most d vitamint és k vitamint kapnak, akkor még nem vigantolt itattak velünk, hanem d vitamin beadására banánt javasolt az orvos...más világ volt :)

2010. szept. 19. 21:18
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Eléggé megváltozott a hozzátáplálási alapelv az elmúlt évtizedekben. Manapság WHO ajánlás szerint 6 hónapig csak anyatej vagy ennek hiányában tápszer. Régen meg (pl. én is) másfél hónaposan anyatej hiányában feles tejet kaptunk.

Én azért próbálom követni a mai elveket inkább, nem véletlenül vannak erre irányuló kutatások, és az orvostudomány is rengeteget fejlődik.

2010. szept. 19. 21:18
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
csak azóta már eltelt jó pár év,volt sok kutatás,vizsgálat,sokat fejlődött az egészségügy stb.Én majdnem lefordultam a székről, amikor anyósom közölte,hogy a férjemnek két hónaposan banánt adott.Én nem adtam hat hónapig,és ha lesz még gyerekünk,akkor neki sem fogok.Ha nem lesz tejem,kap tápszert.
2010. szept. 19. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!