Ráhagynátok édesanyátokra a 9-10 hós kicsidet tartósan heti 5 napra éjjel-nappal, hogy Te visszaállhass dolgozni?
A család Romániában, a nagymama onnan 30 km-re Magyarországon lakik. Az anyuka úgy tervezi, h vasárnaptól csütörtök estig minden héten a nagymamánál lenne a baba.
Na mit szóltok?
Én nem tenném. Minek szült akkor gyereket, ha 10 hónap után már nem ő az első?
Szerinted helyes az, ha egy babát a nagyszülei nevelnek? Főleg akkor ha a szülei is megtehetnék ezt...
Amikor az első kisfiam megszületett utána a volt férjem elhagyott bennünket. Hála a szüleimnek, segítettek mindenben. Otthon laktunk Velük.
Amikor a kisfiam 1 éves lett, el kellett mennem dolgozni, mert gyerektartást nem fizetett a volt férjem, de ugye kellett a pénz.
Eléggé jól kerestem, de reggel 8-tól este 8-ig dolgoztam, hétfőtől péntekig. Ez ment így fél évig. A kis drágám minden este megvárta amíg hazaérek. Ugrott a nyakamba. Hihetetlen rossz volt hogy nem lehetek vele. De aztán ez az idő is elmúlt.
Szóval nem jó az egy picikének ha olyan hosszú időre elmegy az anyuka. Én nem tenném meg.Persze ha muszáj akkor talán igen.
De hol az apuka egyébként? Ő dolgozik? És milyen munka ez amit dolgozna?
Én megtenném, ha olyan lenne a munkám, de nem olyan. A nagymama meg idegbeteg nálunk, szóval rá nem lehetne hagyni.
Ha lenne dadára pénzem és vezető beosztású nő lennék, 3 hét betegállomány után visszamentem volna vezetőnek.
De mint mondtam nem ilyen a foglalkozásom, így olcsóbb, ha én vigyázok a gyerekre és dolgozom is mellette, mert olyan a munkám, hogy nem zavar benne.
Az én véleményem megvan, de még nem tudom elég higgadtan megfogalmazni, félek, h kitiltás lenne belőle, ha leírnám szó szerint amit gondolok erről a szituról..........
Ismerősöm a nagymama, tegnap hallottam a sztorit, de egyszerűen nem tudok napirendre térni felette!!! Nekem is 9 hónapos a kisfiam, de nem tudom elképzelni, h akár fél napra is távol legyek tőle!!
Persze vannak szükség helyzetek,h bölcsődébe kell adni, vagy bébiszittere bízni, na de...
Saját vállalkozásuk van, abban dolgoznak mind a ketten(apa+anya). És ez a baba második gyerekük..
Ráhagynám, ha úgy hozná a helyzet.
Azt gondolom ,hogy ez mindenkinek a magyánügye, engem is a nagymamám nevelt pár hónapos koromtól, mert anyukámnak vissza kellett menni dolgozni. Semmi bajunk nem lett, anyu is és én is túléltük, és nagyon jó a kapcsolatunk a mai napig, szóval nem csorbult a kötődés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!