Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miert szunetel a 14 honaposom...

Miert szunetel a 14 honaposom a beszeddel?

Figyelt kérdés

Sziasztok anyucik, az lenne a kerdesem, hogy ti nem e tapasztaltatok olyat, h szunetel a beszedben. Most kezdett el nekem vegre jarni, es mintha a dumalast felre dobta volna. Annyi hogy monjda nekem MAMA, tehat tudja, h en vagyok a MAMA.

Viszont vagy 1-2 honappal olyan buszke voltam, h megeredt a nyelve, mondta, h mama ham, cica, szia, adjal, mnyam. Mondta h mama, kerdem, h en? Es ram mutatott, h TE. Most meg semmi. 🙄 Remelem nincs semmi baj.

Amugy egy tunderi komunikativ kisfiu, allandoan mutogat mindenre, aminerdekli vagy kell neki, szinte beszel a szemeivel. Gagyog, baba, tete, tata, visit, papa.

Koszi a valaszokat. 🙏🏼

2022. jún. 10. 18:40
 1/8 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem, KISFIAM van. ❤️
2022. jún. 10. 18:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerre csak egy terület fejlődik rohamosan. Most a mozgás van porondon, ezért esett visszább a beszéd. Amíg más módon kommunikál, mutogat, gagyog addig nincs gond.

Autizmus esetén szokott hirtelen képességvesztés lenni, viszont abban az esetben semmilyen módon nem kommunikál a gyerkőc.

2022. jún. 10. 18:55
 3/8 A kérdező kommentje:

Komolyan? Ezt nem tudtam, h a masik leall. Mert valoban azota vettem eszre, ahogy elkezdett a jarasra fokuszalni. Viszont a mamat tudatosan mondja.

Komunikal persze, mutogat, es megosztja velem a dolgait, hozza utanam a konyvet, h olvassak pld., bent vagyunk es halja, h megy a repulo, akkor felmutatja az ujjat, h figyeljek, es amikor figyelek, akkor kimutat az ablakon.

2022. jún. 10. 19:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Nagyon ügyes, biztos hogy okos a leírtak alapján, a beszéddel még raer bőven, nálunk hirtelen fejlődések voltak, mikor elkezdte mindennek az első szotagjat mondani 15 hónaposan, aztán a következő nagy fejlődés 22 hónaposan mikor már kimondott minden hosszú szót is, aztán 2 év körül elkezdte összerakni a szavakat, 2 év 3 hónaposan kezdett ragozni. A különböző "állomások" között beszédben alig fejlődött.
2022. jún. 10. 19:36
 5/8 A kérdező kommentje:
Wau. Ez nemsemmi! Egyebkent en is pont ezt vettem eszre, h semmibol semmi elkeud valami ujjat. Tegnap furodt, de en epp kiszaladtam torolkozoert 10 masodpercre, es hallom h brekeg. 😄 Bemegyek, es jatszik a bekaval, pedig elotte sokszor mutattam hogy csinal, megsem csinalta. Vagy a testreszeit megmutatja, semmibol semmi tudta, es mondjuk arra nem tanitottam, csak emlitettem, h pld megyunk hajat mosni, fujunk az orrodba sosvizet, stb. Es igy levette.
2022. jún. 10. 20:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Nalunk is ez volt. El voltam ajulva,hogy 11 honaposan mondja cica,labda stb. Aztan felallt es jart 12 honaposan,onnantol egyszer sem mondott ertelmes szot kozel 2,5 eves koraig. Akkor is csak azutan hogy bolcsibe adtam. Teljesen leállta beszed,csak baba hablaty volt. Egeszseges,okos,cserfes kislany lett.
2022. jún. 11. 07:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Azta... De miert van ez igy? En azt hittem fokozatosan jon.
2022. jún. 11. 07:56
 8/8 anonim ***** válasza:
En tudtam hogy a ketto egyutt nem megy,vagy ez fejlodik,vagy az. Tul nagy falat nekik. A tobbseg azert hamarabb beszel mint 2,5 ev,csak nalunk igy volt.🤷
2022. jún. 11. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!