Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 15 hónapos baba fél járni?

15 hónapos baba fél járni?

Figyelt kérdés
Sziasztok, kislányom 15hónapos 36+4 napra született, szépen fejlődött és fejlődik 1 évesen pár lépést is megtett önállóan, aztán volt egy balesetünk, nekiesett az ajtónak kihasadt a szája utána persze a seggébe voltam fogtam a kezét mindig azóta nem akar egyedül menni :( az ágyon feláll egyedül (nem kapaszkodik) és lépked is egyedül de ha leteszem a földre és nem fogom a kezét mintha lefagyna ha pl elveszíti az egyensúlyát (egyhelyben állva) remeg :( ha megyünk sétálni is akkor is szépen megy de csak ha fogom a kezét vagy érzi, hogy fogom a felsőjét (biztonságba érzi magát) más anyuka járt már így? Orvossal nem konzultáltam még... rokonok szerint semmi gond csak bátortalan, de sokan megszólnak hogy 15hónapos a gyerek és már járnia kellene biztos valami gond van :(
2022. jún. 9. 19:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Semmit nem kell csinalni. 18 honapos korig ajanlott elkezdeni jarni. Ez nem loverseny.
2022. jún. 9. 23:33
 12/13 anonim ***** válasza:
80%

Bocs, de ezt te szúrtad el. Rászoktattad, hogy csak kézenfogva jár. Ha nem hagynak egy gyereket hibázni, akkor nincs miből tanulnia, vagyis beszűkül a komfortzónája, mert nincs megtapasztalása, hogy másképp is lehet, hogy egyedül is meg tudja oldani. Természetesen fog járni kézfogás nélkül, csak közben egy séma is beépül neki. És minél több ilyen séma lesz, annál nehezebben fog kimozdulni abból a kényelmes kis komfortzónájából.

A jövőre való tekintettel, ne megcsináld helyette vagy segíts neki, hanem csak legyél mellette és ha hibázik (jelen esetben elesik) legyél mellette és vigasztald meg.

2022. jún. 9. 23:54
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) azóta szaladgálunk, és igen én hibáztam mert mindig fogtam a kezét. Véres baleset nem a lakásba volt hanem kint mikor esik nem teszi maga elé a kezét és beveri az orát, száját, de idővel ezt is megtanulja :)
2022. aug. 16. 23:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!