Mit lehetne ez ellen tenni?
Nem tudja még levezetni a feszültségét, nem érti az érzelmeit, és nem tudja hogy nyugtassa meg magát. Szerintem ennél többet, mint amit írtál, egyelőre nem lehet tenni.
Kislányom is 1,5 éves kora óta ezt csinálja, most lesz 2. Mindig elmondom neki, hogy lehet mérges, megértem, hogy ez nem tetszik neki, de az a szabály, hogy csak vacsora után ehet kekszet (például). És ebből nem engedek. Egy idő után meg fogja érteni, ha most még teljesen nem is. Következetesnek lenni nehéz. Senki sem csinálja tökéletesen.
Pontosan így ahogy előttem írták. Nem érti és ebből fakadóan nem tudja kezelni az érzelmeit. Ami segíthet (bár hosszú folyamat) mindig mondd ki helyette az érzelmeit (így később ha majd beszél ő is megtudja fogalmazni és nem lesznek (vagy kevesebb lesz) dühkitörései)
És itt nem csak a haragra, szomorúságra gondolok. Ha boldog, ha jól érzi magát, a feszült, ha kellemetlen neki valami, mind mind mondd ki helyette.
Ha mérges, hisztis, hallgasd meg
Engedd hogy megélje otthon, így kisebb az esély arra, higy utcán, boltban, akárhol földhöz verje magát, mert tudja, hogy otthon megértik, és otthon kilehet tombolni a belső feszkót..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!