Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet abból baj, ha kisbabám...

Lehet abból baj, ha kisbabám fejére “ráesett” a kutya?

Figyelt kérdés
Kint voltunk a kertben mindannyian. Hét hónapos kisbabám a pihenőszékben ült, hirtelen a kerítésünk előtt elment egy macska, a 25 kg-os vizslám oda akart rohanni, ösztönből átugrotta pihenő széket (még sosem csinált ilyet) viszont nem sikerült átugrani a megbotlott a lába és a hátsó lábával a baba fejét rúgta meg vagyis féligmeddig úgy esett. Kisbabám felsírt, azonnal felkaptam, 10 percig sírt, viszont azóta is táncol, forog, kacag kalimpál. Külsérelmi nyom semmi nincs a fején. Látszólag teljesen jól van. Sajnos azt nem tudom megítélni, hogy súly is esett rá, vagy “csak” meg lett karmolva, annyira tizedmp volt az egész.
2022. jún. 6. 15:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Már vártam! :-) gondolom nem vagy kutyás, nem értheted. Egyébként meg legközelebb ha a kertbe vinném a babát vigyem ki a kutyát az utcára? Nyilván vigyàzni mindenre, de ezt nem lehetett előre kiszámítani/ elkerülni. Egyébként imádják egymást.
2022. jún. 6. 16:31
 12/17 anonim ***** válasza:
12%
De, el lehet kerülni. Csak egy kis józan ész kéne hozzá.
2022. jún. 6. 17:07
 13/17 anonim ***** válasza:
9%
mondjuk megkötni addig? vagy elzárni máshova?
2022. jún. 6. 17:57
 14/17 anonim ***** válasza:
87%
A kérdés nem az volt, hogy lehet-e kutya a gyerek közelében! Nem mindennapos esetről van szó!
2022. jún. 6. 17:59
 15/17 anonim ***** válasza:
16%

ha így folytatódik akkor mindennapos lesz. fel is fogja még párszor lökni, stbstb.

most nem ez a kérdés de majd lesz 😅

2022. jún. 6. 18:03
 16/17 anonim ***** válasza:
84%
Akinek nincs állata, azt hiszi, ez úgy megy, hogy csak úgy szeparálom az állatot a gyerektől. Az állatok, különösen a kutyák, imádják a babákat, falkatársnak tekintik. Nekem macskám van és elkerülhetetlen volt, hogy ne lépjen interakcióba a kisfiammal, nem engedem be közvetlenül a szobájába, de azt nem tudtam megakadályozni, hogy ne szagolja meg a kicsi kezét.
2022. jún. 6. 21:21
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

16. nekem is van kutyám, egy 5 kilós couchpotato. azért az én kityám és a macskád sem ugyanaz mint egy 25 kilós energiával teli vizsla, akit az udvaron tartanak és láthatólag nincs tanítva sem…

nem az volt a kérdés mit csináljon a kutyával, hanem az hogy milyen “bajt” csinált a kutya. ha a kérdező nem oldja meg (elzárás, nevelés) akkor nem ez lesz az utolsó eset.

2022. jún. 7. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!