Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek az első hetekben,...

Mit tegyek az első hetekben, ha szó szerint szédülök a fáradtságtól?

Figyelt kérdés
3 hetes a babóm, aki egy tündér, imádom(nám) ezt az időszakot, csak ez a hülye fáradtság ne lenne. A babóm másfél óránként kel, és nagyon rosszul viselem az alváshiányt. Napközben elvagyok, igyekszem délelőtt, délután is aludni legalább fél, 1 órát, hogy az éjszakára előre felkészüljek. De estére annyira fáradt vagyok, hogy konkrétan szédülök. Többször keltem ki a kicsivel úgy az ágyból, hogy vissza kellett ülnöm, mert forgott velem minden. Sétálni kettesben nem is merek vele elindulni, mert olyan gyengének érzem magam. Ez mennyire normális? Ugye elmúlik és hozzászokik a szervezetem ehhez az életmódhoz?

2022. jún. 5. 01:57
 1/7 anonim ***** válasza:
97%

Nincs segítséged?

Elmúlik, persze. Lassan át fog állni, egyre hosszabbat alszik.

Persze 2 hónap után is legalább 1-2 -szer szopik éjjel. Az én kicsim van, hogy 22 h -tól 3-ig alszik.

Aztán 4-től 8-ig.

10 hetes. Napközben pedig mindig kap, mikor igényli. Amikor a mamám sétáltaja 2 órát, akkor is tudok aludni.

Fontos, hogy nappal ne legyen félhomály. Szokjon a szervezete, idegrendszere a nappalhoz, éjszakához.

2022. jún. 5. 02:10
 2/7 anonim ***** válasza:
95%
Ha nics semmilyen segítséged akkor a házi munkát hanyagold és aludj mikor alszik a babád is.Lassan de biztosan mire te megszokod adigra a babád egyre többet fog aludni.
2022. jún. 5. 06:14
 3/7 anonim ***** válasza:
96%
Aludj vele napközben, minden más megvár. És szedj vasat (pl. Maltofer rágótabletta), sok nő vérszegény szülés után és az is simán okozhatja. Meg valami multivitamint, magnéziumot.
2022. jún. 5. 07:09
 4/7 anonim ***** válasza:
91%
Aludj mindig, ha ő is alszik. Amit lehet rendelj házhozszállítással, és ha van bárki, aki segíthet, fogd be. Gyerkőc apukája pl.
2022. jún. 5. 07:09
 5/7 anonim ***** válasza:
96%

Az alváson túl, nézess egy labort, nekem a vashiány okozott szinte ugyanilyen tüneteket. Doki írt fel vasat elég nagy dózisban és egy hét múlva már sokkal jobban voltam.

A bébihez pedig kitartás!

2022. jún. 5. 08:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szintén 3 hetes a babám, nálunk is hasonló a helyzet. :)

Nekem a fáradtságtól aurás migrénem lett. Borzalmas. De majd megszokja a szervezet.

Én voltam a héten vérvételen, nincs vashiányom, bár mondta a doki, hogy kicsit alacsonyabb a szint, szóval ha maradt a terhességből vas készítmény, szedjem be nyugodtan. Mellé szedek multit és C vitamint is. Vannak jobb napok, meg kevésbé jók. Volt pár éjszaka, amikor csak 2x kelt a babám, az utána lévő napok fényévekkel jobbak voltak. Most 3x ébred, megint nem kellemes. De ez van, ez most egy ilyen időszak. Túl kell élni. :)

2022. jún. 5. 10:18
 7/7 anonim ***** válasza:
33%
Az én fiam most kezdett 8,10 órákat aludni és most hogy ez által én is többet tudok aludni, sokkal faradtabb vagyok 🤷‍♀️
2022. jún. 5. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!